Rozhovory

Na oranžovou jezdila většina lidí, kvůli tomu jsem skončil, říká Nezmar

Jan Nezmar (46) býval příkladem toho, jak má vypadat druhá kariéra fotbalisty. Bývalý skvělý ligový útočník se stal ještě úspěšnějším fotbalovým funkcionářem, který měl v nedávné minulosti zásadní podíl na nejlepších sezonách pražské Slavie. Jenže pak se jeho kariéra zadrhla - Nezmar opustil Slavii, objevil se v odposleších telefonických hovorů s Romanem Berbrem a proslul výrokem o tom, že v šedých zónách českého fotbalu občas jezdil na oranžovou. Teď je po více než třech letech mimo fotbal blízko k návratu do Slovanu Liberec. Proč se možná do fotbalu vrátí a proč považuje svoje spojování s Romanem Berbrem za určitou křivdu? I o tom je řeč ve čtvrteční epizodě podcastu Livesport Daily.

Cestou pro Spartu mohou být protiútoky, tuší Tomáš Ujfaluši

Dlouholetý pilíř obrany reprezentace Tomáš Ujfaluši (45) strávil v Galatasaray necelé dvě sezony. V roce 2012 zažil jako kapitán oslavy titulu, získal ocenění nejlepšího zadáka týmu, ale také si nešťastně zranil koleno, což předznamenalo předčasný konec jeho kariéry.

Pro Spartu bude důležité, aby ustála prvních patnáct minut, říká turecký insider

O víkendu se po zimní pauze vrátila fotbalová FORTUNA:LIGA a teď se fanoušci dočkali i návratu evropských pohárů. Už zítra vstoupí pražská Sparta jako první český klub do jarní fáze Evropské ligy, kde ji čeká Galatasaray.

Mám čisté svědomí, říká o návratu do Sparty bývalý slávista Hovorka

Neuplynul ani rok od chvíle, kdy David Hovorka kvůli vleklým zraněním ukončil ve 29 letech profesionální kariéru. V té době byl osobností Slavie, za kterou si zahrál i Ligu mistrů. Předpokládalo se, a vyjádření představitelů Slavie tomu napovídala, že v Edenu bude pokračovat i po konci hráčské dráhy. Jenže během několika měsíců se situace změnila a odchovanec Sparty se vrátil tam, kde fotbalově vyrostl - od začátku roku pracuje jako mentální kouč v akademii na Strahově. I o tomto velkém zvratu vypráví v nové epizodě podcastu Livesport Daily.

Raději v klidu vyhrávat, než vyrovnaný boj se Spartou, říká Masopust

Univerzál Lukáš Masopust (30) je jedním z nejdůležitějších a nejzkušenějších hráčů v kabině pražské Slavie. Rodák z Božejova vyhrál v sešívaném dresu tři ligové tituly, třikrát ovládl český pohár a na posledním Euru byl v každém českém utkání členem základní jedenáctky.

Líbí se mi skotský fotbal, nechci pískat každý dotek, říká sudí Szikszay

Ladislav Szikszay působí ve FORTUNA:LIZE čtvrtou sezonu a aktuálně patří mezi nejlepší české rozhodčí, o čemž svědčí i jeho pozice mezinárodního sudího. V lize je poměrně známý jako muž, který rád nechává plynout hru a umí přimhouřit oko i u tvrdších zákroků. Na podzim pískal vyhrocené derby Slavie proti Spartě a s odstupem času nemá problém přiznat, že se dalo zvládnout lépe. I o tom je řeč v dnešní epizodě podcastu Livesport Daily, jejímž je právě Szikszay hostem.

Poslední dva tituly Slavia odevzdala, je přesvědčen Karel Jarolím

Už téměř dva roky je Karel Jarolím (67) bez angažmá a fotbal sleduje zpovzdálí. Někdejší trenér české reprezentace a také pražské Slavie, se kterou získal dva mistrovské tituly, přiznává v rozhovoru pro Livesport Zprávy, že ho aktuálně baví hlavně týmy z německé a španělské ligy.

Slavia bude mít díky Zimovi pět bodů navíc, hlásá analytik Dobiáš

V Evropě byl v lednu během zimního přestupního období relativně klid a žádné velké dostihy v podepisování hráčů se nekonaly. České vody v posledních dnech rozvířil zejména návrat stopera Davida Zimy do pražské Slavie, která si stopera koupila z italského Turína zpátky za zhruba 100 milionů korun. Zima tak stál stejně jako Nicolae Stanciu a právě oni dva jsou nejdražšími hráči v historii české ligy.

Jarolím o přestupu Zimy: Chápu ho, ale byl bych rád, kdyby šel do Hamburku

Z ničeho nic se přestup Davida Zimy z Turína do Slavie stal hlavním tématem zimního přestupového období. Nemuselo tomu tak být, mladý stoper měl blízko k přesunu do Hamburku. Tam by podle Davida Jarolíma, který v přístavním městě strávil skoro deset let, hrál základ. "Chybí jim takový stoper," říká v rozhovoru pro eFotbal.cz.

Policie si opatřeními na fotbalových utkáních protiřečí, myslí si právník Martinec

Přítomnost policistů na zápasech a hlavně míra, v jaké se před utkáními i po nich v okolí stadionu pohybují. To je velké téma pro fotbalové fanoušky, kteří navštěvují zápasy FORTUNA:LIGY. Mezi ně patří i právník Tomáš Martinec, který pravidelně chodí na ligu v Edenu a během podzimu shromažďoval informace o tom, kolik trestných činů a přestupků se na českých stadionech stalo.

Mám od sebe velká očekávání, Itálie mi hodně dala, říká Zima po návratu do Slavie

David Zima vnímá svůj přestup z FC Turín zpět do Slavie jako návrat domů. Během dvou a půl let v Itálii měl pocit, že z pražského týmu vlastně nikdy úplně neodešel. Třiadvacetiletý reprezentační obránce v rozhovoru pro klubový web rovněž řekl, že na jeho výkonech ve Slavii bude muset být znát, že odehrál přes třicet zápasů v elitní Serii A.

Obrovská ztráta pro Premier League, říká Matúš Lukáč o odchodu Kloppa

Všechny fotbalové fanoušky ta zpráva překvapila, možná až šokovala. Oblíbený a úspěšný manažer Jürgen Klopp (56) po skončení této sezony opustí lavičku Liverpoolu. Zkušený kouč své rozhodnutí odůvodnil tak, že mu zkrátka dochází síly a od trénování si musí dát pauzu.

Pro naše talenty je Česko dobrou přestupní stanicí, říká expert z Norska

Hostem podcastu Livesport Daily je po čase zahraniční host. David Weatherston je bývalý profesionální fotbalista ze Skotska, který už osm let žije v Norsku a podrobně sleduje tamní fotbal. A protože právě z Norska v poslední době přichází do českých týmů dost fotbalistů, téma je zřejmé. Na webu Livesport Zpráv je rozhovor s Davidem v originální anglické podobě, v dabované české verzi je k dispozici už teď v podcastových aplikacích.

Bosman změnil fotbal, ale štěstí mu to nepřineslo, říká právník Neruda

Příští rok uplyne třicet let od soudního rozhodnutí, které navždy proměnilo svět fotbalu. Jean-Marc Bosman, jehož spor se táhl dlouhých pět roků, dostal od Evropského soudního dvora za pravdu, že tehdejší praxe, která fotbalistům nedovolovala svobodnou změnu klubu ani po konci smlouvy, není v souladu s právem. A vzniklo takzvané Bosmanovo pravidlo, které umožnilo fotbalistům po vypršení kontraktů změnit klub podle libosti...

Maďaři v roce 2023 neprohráli a zbrojí na Euro. Kouč Rossi o radách Calzonovi, souboji s Italy i receptu na úspěch

Trenér Maďarska Marco Rossi (59), který bude na svém druhém mistrovství Evropy v řadě, hovořil pro Livesport Zprávy a Eurofotbal o tom, jak se připravuje na šampionát, který se bude konat v Německu, kde bude jedním ze čtyř italských trenérů.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele