Rozhovory

Kam kráčí ženský fotbal, líčí asistentka trenéra Slavie Pěničková

Deset zápasů, samá vítězství a skóre 48:1 -⁠ ženská fotbalová Slavia je v první lize suverénní. Děvčata z Edenu teď ale čekají tři náročné týdny v Lize mistryň. Ve čtvrtek se utkají se St. Pöltenem, o týden později s Brannem a skupinu uzavřou v Lyonu. Cesta k postupu do další fáze soutěže už je přitom hodně klikatá. Nejen o ní hovořila v podcastu Livesport Daily asistentka trenéra Karla Pitáka Blanka Pěničková.

Největším favoritem je pro mě i letos Senegal, tipoval trenér Brožek

V sobotu začíná Africký pohár národů. Turnaj, na kterém se hraje o prestiž a velkou slávu, ale také turnaj, který kvůli účasti velkých hvězd ovlivní i elitní evropské soutěže. Do příprav letošního šampionátu se podle organizátorů investovalo přes miliardu dolarů, a tak by měl turnaj, který hostí po čtyřiceti letech Pobřeží Slonoviny, stát za to.

Infantino je daleko horší předseda než Blatter, tvrdí Wilson

Jonathan Wilson je jedním z nejlepších fotbalových novinářů světa. Píše pravidelné sloupky pro The Guardian a The Observer, bývá hostem anglického podcastu Football Weekly a založil fotbalový časopis The Blizzard, kterým se později v Česku inspiroval magazín Football Club. Krom toho vystudoval Oxford a napsal i třináct knih o fotbalové historii. Teď se mimo jiné velmi zajímá o FIFA a způsob, jakým přiděluje mistrovství světa.

Začínal v Austrálii a nyní sbírá zkušenosti v Indii, trenér Krátký dozrává v City Football Group

Jako hráče si ho z Česka pamatují jen fajnšmekři. Bývalý obránce Petr Krátký (42) nastupoval v lize za Mladou Boleslav, Brno a končil v Liberci v ročníku 2007/08. Mnohem větší stopu ale může zanechat jako trenér, když se po letech v Austrálii vypracoval až do organizace City Football Group.

Beckenbauer byl můj dětský hrdina, vzpomíná Pavel Čapek

Ve věku 78 let odešla jedna z největších postav historie fotbalu Franz Beckenbauer. Německý obránce dvakrát vyhrál Zlatý míč, jako hráč získal na MS kompletní sadu medailí, zlato a stříbro přidal i jako trenér.

Chci pomoci Viktorce k záchraně, uvedl Hoftych. V plánu je nákup několika hráčů do základu

Téměř dva roky pracoval Pavel Hoftych (56) pro Mladou Boleslav, s posledním prosincovým dnem město škodovek však opustil. Přesunul se o patro níž. Stal se sportovním manažerem druholigové Viktorie Žižkov a hned na úvod vybral nového trenéra Marka Nikla (47).

Hašek je dobrá volba, ale o dlouhodobé koncepci se mluvit nedá, říká Saňák

Novým trenérem české reprezentace je Ivan Hašek (60). Je to správná volba a proč se to vzhledem k délce smlouvě a nastaveným cílům nedá považovat za koncepční řešení? O tom jsme mluvili v podcastu Livesport Daily.

Jdeme správným směrem, říká místopředseda FAČR Šidliák

Těsně před Vánoci jsme vám v podcastu Livesport Daily nabídli rozhovor se zástupci fotbalové F-evoluce Ondřejem Lípou a Antonínem Barákem starším, kteří otevřeně mluvili o tom, proč se F-evoluci nepodařilo prosadit dost změn v českém fotbale a kdo za to může. V reakci na toto vydání nás Fotbalová asociace České republiky požádala o možnost reakce a výsledkem je aktuální epizoda. Jejím hostem byl první místopředseda Výkonného výboru FAČR za Moravu Jiří Šidliák.

Z Tottiho šla vždycky elegance a šarm, obdivoval Čermák

Dneškem se završuje naše povánoční minisérie o význačných sportovcích let nedávných. Končíme fotbalem, a postavou, kterou rozebereme se sportovním redaktorem Mladé fronty DNES Davidem Čermákem, je legendární srdcař AS Řím - Francesco Totti. V italské lize nasázel 250 gólů, získal scudetto i trofej pro vítěze mistrovství světa. Ale nic z toho dostatečně nepopisuje, čím byl výjimečný.

Kadeřábek o Bundeslize, Schickovi i návratu do reprezentace: Pro mě se nic nezměnilo

Vítěznou tečku za podzimem sice se svým Hoffenheimem neudělal, i tak ale může být Pavel Kadeřábek (31) s první polovinou sezony spokojený. Die Kraichgauer zakončili rok 2023 na sedmé příčce a na jaře tak budou bojovat o návrat do pohárové Evropy.

Talentovaný český gólman si užívá mezi rakouskou elitou. Je nejmladší jedničkou v lize, věří v záchranu

Pohled na tabulku rakouské ligy se mu nelíbí, přál by si, aby měl jeho nyní předposlední Tirol aspoň o pár bodů víc. Jinak ale mladý brankář Adam Stejskal dobře ví, jak velký posun v kariéře udělal.

Odrazový můstek? Potřeboval jsem chytat. Teď se těším na každý zápas, říká Holec

Poté, co skončil v Lechu Poznaň a nepokračoval v pražské Spartě, čekal do posledních chvil na nové působiště. Nakonec si k překvapení mnoha fanoušků vybral neobvyklou adresu - Karvinou.

S prioritami vedení FAČR se neztotožňujeme, říkají zástupci F-evoluce

F-evoluce, neboli Fotbalová evoluce, vznikla v roce 2020 s jasným cílem - dát dohromady některé význačné osobnosti českého fotbalu a proměnit způsob, jakým tento sport v Česku funguje. Do voleb o předsedu svazu vyslala F-evoluce Vladimíra Šmicera, ten ale nakonec těsně před koncem svou kandidaturu vzdal a F-evoluce podpořila Petra Fouska. S nadějí, že toužené změny přijdou i tak. Jenže po volbách se všechno změnilo...

Není to jen nafouknutá bublina, říká Jakub Dvořák o Gironě

Španělskou La Ligu vede po sedmnácti kolech katalánský klub. Na tom by nebylo zas až tak nic zvláštního, pokud by se nejednalo o tým z Girony. Klub, který hraje teprve svoji čtvrtou sezonu mezi španělskou elitou v historii, připomíná příběh anglického Leicesteru, který před sedmi lety titulem v Premier League šokoval celý fotbalový svět.

Česká liga jde nahoru. Hráčem podzimu je Panák, hodnotí Jiří Čihák

FORTUNA:LIGA má za sebou poslední podzimní kolo a na téměř dva měsíce se odebírá k zimnímu spánku. V zákulisí se rozjíždějí boje o přestupy hráčů, řeší se také změny klubových majitelů, a tak je zřejmé, že i zimní přestávka nabídne nejeden zajímavý příběh.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele