Rozhovory

Další články

Přestup do Ameriky mi může pomoct i směrem k reprezentaci, věří Bucha

V únoru se bývalý záložník Viktorie Plzeň Pavel Bucha (26) dočkal prvního zahraničního angažmá a hned hodně zajímavého, stal se posilou semifinalistů posledního ročníku americké MLS Cincinnati.

Česká stopa v Egyptě: Havlíček trénuje díky hře Football Manager. Salah? Je tu polobůh

Petr Havlíček je fotbalový trenér, který si prošel sparťanskou akademií na Strahově a pak vedl české mládežnické reprezentační výběry. V létě loňského roku ale na FAČR skončil, protože se před ním otevřela nová profesní a vlastně i životní kapitola - stal se trenérem mládežnické akademie Right to Dream v Egyptě.

Kuka o finále EURO 1996: Připadalo mi, že jsem o deset let starší

Euro se nezadržitelně blíží a pondělní epizodou podcastu Livesport Daily začíná odpočítávání do začátku turnaje. Ve speciálním seriálu se v jednom dílu týdně podíváme na všech sedm evropských šampionátů, kterých se český národní tým od vzniku samostatného státu zúčastnil. Z každého jsme vybrali jednu osobnost, která byla z nějakého důvodu pro vystoupení českého týmu důležitá. Začínáme chronologicky, tedy šampionátem 1996, kde Češi senzačně až ve finále ve Wembley podlehli Německu 1:2 v prodloužení. Hostem, se kterým slavný turnaj rozebereme, je tehdejší reprezentační útočník č. 1 Pavel Kuka.

Dnešní doba je nároková, mladým hráčům chybí soutěživost, říká psycholožka Boučková

Psychická stránka sportovců, to je téma, které bylo v Česku dlouho možná trochu v pozadí. V posledních letech se ale věci zásadně mění, sportovci pracují s mentálními trenéry a uvědomují si důležitost své psychiky na výkony.

Které lavičky se chovají nejhůře? Sparta, Slavia a Slovácko, říká Jan Suchan

Už několik sezon mohou dostávat členové realizačních týmů na lavičkách klubů žluté karty. Aktuální ročník v tomto směru výrazně překonává všechny předchozí. Lidé ze střídaček už viděli takřka dvakrát víc žlutých karet než za celou minulou sezonu.

Chytil vzpomínal na vyloučení z Albánie. Nejnepříjemnější okamžik v mé kariéře, říkal

Útočník Mojmír Chytil prožívá báječnou sezonu. Po přestupu do Slavie má na kontě už 12 ligových gólů, byl u postupu národního týmu na Euro a táhne ofenzivu sešívaných, kteří míří za vytouženým titulem. U mikrofonu Livesport Daily se rozpovídal o současné náladě v Edenu po návratu na první příčku tabulky FORTUNA:LIGY, o těžkém momentu kariéry po vyloučení v Albánii, o práci na poli, o svém pohledu na dění v olomoucké Sigmě nebo o časté hře zády k bráně.

Plzeň je nastavená na Konferenční ligu, ale může zamíchat bojem o titul, tvrdí expert Rosa

Pohárová Evropa se nachází ve své čtvrtfinálové fázi a český fotbal má svého zástupce stále ve hře. Český prapor drží plzeňská Viktorka, kterou čeká čtvrtfinále Evropské konferenční ligy proti italské Fiorentině s Antonínem Barákem. Západočeský klub prožívá skvělé evropské tažení a během cesty mezi osm nejlepších týmů soutěže ani jednou neprohrál. Kdo patří mezi klíčové muže plzeňského týmu? Co čekat od Fiorentiny? A jak moc ovlivní výkony Plzně v Evropě boj o domácí ligový titul? To všechno jsme probrali s bývalým ligovým hráčem a současným televizním expertem Antonínem Rosou.

Po prvotní skepsi přišla změna názoru. Bude to velká show, říká Štěrba o nové LM

Rozlosování čtvrtfinálových duelů letošního ročníku Ligy mistrů muselo potěšit každého nezaujatého fanouška. Čtyři nabité souboje, na které se kluby těší celý rok. Milionářská Champions League letos dává sbohem formátu čtyřčlenných skupin a od příštího vydání už bude platit nový jízdní řád.

Ligu mistrů nevidím reálně, ale Liberec se může brzy vrátit do evropských pohárů, myslí si David Nyč

Liberec má od minulého týdne nové vedení. Šéfem klubu se stal podnikatel Ondřej Kania, který na pozici sportovního ředitele dosadil bývalého fotbalistu Thea Gebre Selassieho a generálním ředitelem jmenoval Jana Nezmara. Co to Slovanu přinese, jak reálné jsou vize o Lize mistrů a jak moc je Jan Nezmar zatížený kontroverzní minulostí a vazbami na Romana Berbra? O tom je pondělní epizoda podcastu Livesport Daily, jejímž hostem je sportovní novinář, fotbalový komentátor a znalec libereckého prostředí David Nyč.

Český sport si potřebuje sáhnout na komerční peníze, domnívá se Tomáš Janča

Nedávný tah Sparty, která oznámila, že od léta bude svým fanouškům nabízet mimo jiné také originální placený obsah včetně článků, videí a podcastů, otevřel ve sportovním prostředí živou debatu.

Sudí Hanzlík před rokem a půl zažil napadení po zápase. Fyzických útoků na rozhodčí přibývá, varuje

Příběh Matyáše Hanzlíka slyšel v roce 2022 asi každý fotbalový fanoušek. Mladého rozhodčího po utkání Chodova proti Klánovicím, které s píšťalkou řídil, slovně a také fyzicky napadli zástupci domácího klubu. Tehdy devatenáctiletý rozhodčí si musel vyslechnout i výhrůžky smrtí. Celý případ měl dohru, viníci dostali takřka maximální možné tresty. A co je asi hlavní - sám Matyáš na fotbal nezanevřel, dál píská a aktuálně se stal jednou z hlavních tváří projektu FAČR nazvaného Přes Čáru, který chce upozorňovat na negativní chování ve fotbale. Jak se cítí rok a půl po šíleném zážitku? I to nám v podcastu Livesport Daily odvyprávěl.

Macík v Olomouci? Je pro mě záhadou, že pořád chytá, uvedl Sňozík

Chyby brankářů, to je jedno z témat uplynulého víkendu ve FORTUNA:LIZE. V Olomouci a Českých Budějovicích šlo o obrovské minely, které znamenaly branky a vedly k porážkám domácích týmů. Na Slovácku zase Milan Heča nejistými zákroky posadil Slavii na koně a pomohl jí ke třem bodům. Jak podobné chyby vnímá sám brankář a co si z nich může vzít do dalších utkání? I o tom hovořil v podcastu Livesport Daily Radek Sňozík (48), bývalý brankář se 173 starty v české nejvyšší soutěži, který dnes pracuje u mládeže Sparty jako trenér brankářů.

Do televize se nám nedaří dostat Petra Čecha s Pavlem Nedvědem, prozrazoval Svěcený

Málokdo je s televizním vysíláním fotbalu v Česku spojený tak jako Petr Svěcený. Dlouhá léta komentoval největší zápasy na České televizi a aktuálně působí na O2 TV Sport, kam nastoupil hned po vzniku stanice. Kromě zápasových studií moderuje už sedm let oblíbený pořad TIKI-TAKA, který nedávno dvakrát po sobě vyprodal O2 Universum a tím rozhodně nehodlá končit. Jak se dělá fotbalová zábava a jak těžké je vytvářet pozitivní mediální obraz kolem národního týmu, jsme probrali právě s Petrem Svěceným.

Hanousek o fotbale v Turecku: Když někdo napadne rozhodčího, trest musí být devastační

Další incident v turecké nejvyšší fotbalové lize. Během předminulého víkendu neudrželi své emoce na uzdě fanoušci Trabzonsporu a po zápase vtrhli na hrací plochu, kde napadli slavící hráče soupeře. Skandální moment se odehrál jen čtyři měsíce poté, co prezident klubu Ankaragücü dal pěstí rozhodčímu po zápase s Rizesporem. Jak těžké je takovým excesům předcházet a proč jsou tresty za takové činy většinou jen symbolické? To jsme probrali s hráčem Ankaragücü Matějem Hanouskem v podcastu Livesport Daily.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele