29. kolo
16.03.2024 18:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Fulhamu (© AFP)

Nadvláda Spurs na Craven Cottage skončila. Fulham těžil z kouzel rozjetého Brazilce

Fulham ovládl ve 29. kole Premier League londýnské derby, když na svém hřišti porazil Tottenham jasně 3:0. Dynamická hra vyústila v úvodní branku ve 42. minutě, kdy se prosadil nakonec dvougólový Rodrigo Muniz. Ten se rozstřílel po příchodu Armanda Broji na hostování. Brazilcova forma je tak pro The Whites náplastí za poplatek, který musí zaplatit za nevyužívání zapůjčeného útočníka. Spurs se naopak museli smířit s první porážkou na hřišti Chalupářů od roku 2011.

Nejprestižnějším duelem sobotního programu Premier League, který značně prořídl kvůli FA Cupu, bylo malé londýnské derby mezi Chalupáři a Kohouty. Favoritem byli bezesporu hosté, kteří v minulém kole připravili kouči Aston Villy Unaiovi Emerymu nejtěžší domácí prohru v kariéře. Na stadionu Fulhamu navíc Tottenham v lize vyhrál sedmkrát za sebou. K utnutí této série chtěl přispět Rodrigo Muniz, autor pěti gólů z posledních šesti duelů.

Oba týmy si od začátku utkání nenechaly nic zadarmo. Fulham v první čtvrthodině hry svého soupeře tlačil, ale jistý Guglielmo Vicario dokázal šance eliminovat. Italský brankář se blýskl především v 11. minutě proti střele z úhlu od Alexe Iwobiho. Ve 23. minutě předvedl Antonee Robinson úžasné sólo a přihrál na malé vápno. Rodrigo Muniz ale v milionové šanci míč netrefil. O chvíli později si zpracoval míč v šestnáctce James Maddison, avšak jen o kousek minul levou tyč. Ve 42. minutě vyslal Robinson milimetrový centr na Rodriga Munize a ten chladnokrevně zakončil na vzdálenější tyč.

Lepší vstup do druhé půle si The Cottagers nemohli přát. Rychlý centr z pravé strany od Timothyho Castagneho zasáhl Sasa Lukič svým kolenem a přidal svému týmu ve 49. minutě druhý gól. O 12 minut později trefil Calvin Bassey břevno, to jej však nemuselo mrzet, protože míč se odrazil přesně k Rodrigu Munizovi, ten už neměl problém zakončit do odkryté branky. V pořadí čtvrtý gól vstřelil Joao Palhinha, ale jeho radost trvala jen chvíli, protože byl v ofsajdovém postavení. Snížení měl na své kopačce střídající Timo Werner, ale v ideální pozici minul. V 87. minutě zkusil své štěstí Richarlison ranou z voleje, ovšem branku neohrozil.

Tottenham tak pohrdl možností posunout se na čtvrtou příčku tabulky a nezískal ani bod. V příštím kole přivítá 30. března Luton, Fulham bude hrát tentýž den v Sheffieldu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele