31. kolo
28.04.2024 19:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Oslavující Alexandre Lacazette (© AFP)

Evropou motivovaný Lyon doma zastavil vítěznou vlnu Monaka

Lyon dal zapomenout na poslední potupnou porážku v Paříži a ve 31. kole Ligue 1 zdolal na vlastním hřišti Monako 3:2. Hosté sice měli fantastický vstup do utkání, když se už v první minutě prosadil nakonec dvougólový Wissam Ben Yedder. Jeho skvělý večer ovšem zastínil v 84. minutě mladičký žolík Malick Fofana, jenž přisoudil vítězství na stranu domácích. Velkou měrou přispěl k zisku tří bodů i kapitán Alexandre Lacazette, který v první půli sám skóroval a právě u vítězné trefy asistoval. Les Gones se tak přiblížili šestému Lens na rozdíl pouhých dvou bodů. Knížecí klub naopak ukončil šňůru čtyř vítězství v řadě a stále musí bojovat o přímý postup do skupinové fáze Ligy mistrů.

Lyon odstartoval sezonu zcela tragicky, přesto se v jejím závěru mohl radovat z postupu do evropských pohárů. Ke kýženým příčkám mu ale chybělo několik bodů, vrátka měl nicméně pootevřená ještě v Coupe de France, kde ho na konci května čekal souboj s PSG. Právě na něj jednoznačně nestačilo o uplynulém víkendu, Monako naopak zdolalo Lille, čímž si upevnilo průběžnou druhou pozici.

Fantastický vstup do utkání zařídil Monaku Ben Yedder, který již v první minutě usměrnil tečovaný centr za záda Anthonyho Lopese. Po čtvrthodině hry mohlo být pro svěřence Pierra Sage ještě hůř, tentokrát už ale rozhodčí ofsajd po průniku Folarina Baloguna odpískal. Z chmurných myšlenek vyvedl domácí příznivce ve 22. minutě přesným zásahem kapitán Lacazette a o čtyři minuty později další trefou Saïd Benrahma.

Úvod druhého poločasu se nesl v duchu monackého marného dobývání defenzivy Les Gones, kteří nadále drželi jednobrankový náskok. V 61. minutě už se ale musela sklonit před nezastavitelným Ben Yedderem, jenž hlavičkou po nadýchaném centru Youssoufa Fofany srovnal stav utkání na 2:2.

Po inkasované brance se dal Lyon opět na útočení. Obrovskou příležitost zahodil v 72. minutě Rayan Cherki, který se po centru zjevil úplně sám na zadní tyči, v nadějné pozici však minul. Oslavy na domácí lavičce mohly opět začít po úniku rychlonohého žolíka Malicka Fofany, jenž svým druhým ligovým gólem orazítkoval další lyonské vítězství.

Monako tak prohrálo už ve třetím vzájemném utkání za sebou. V příštím kole přivítá 4. května Clermont, Lyon se o dva dny později představí v Lille.

Autor: Livesport.cz / Adam Vyhnálek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele