32. kolo
04.05.2024 15:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Fanoušci Le Havru (© AFP)

Životní výkon svátečního střelce rozdmýchal záchranářské choutky Le Havru

Fotbalisté Le Havru udělali důležitý krok v honbě za záchranou, když ve 32. kole Ligue 1 porazili na vlastním stadionu Štrasburk 3:1. O dva přesné zásahy domácích se po skvělých centrech Josuého Casimira postaral marocký záložník Yassine Kechta, který přitom v dosavadních 63 vystoupeních za klub z přístavního města skóroval jedinkrát. Celek z Normandie tak po šesti duelech bez vítězství zabral v pravý čas a v neúplné tabulce si na sestupové pásmo vytvořil tříbodový náskok.

Nečekaný bodový zisk Le Havru z Parku princů odložil mistrovské oslavy PSG, byť o den později je odšpuntovala prohra Monaka v Lyonu. Pro ligového nováčka se jednalo o cenný úspěch znamenající posun z 16. barážové příčky. Zcela jistou záchranu ještě neměl ani Štrasburk, avšak vybojovat si ji mohl už jakýmkoliv bodovým ziskem v Normandii.

K prvnímu ohrožení branky se v 10. minutě dostali hosté, střela Andreye Santose zpoza šestnáctky ale prolétla jen nad břevnem. Blíže k otevření skóre měl o pouhé dvě minuty později stoper Le Havru Gautier Lloris, jehož hlavičku po rohovém kopu zastavila právě až horní tyč. Domácí fotbalisté poté převzali iniciativu a za snažení na své útočné polovině hřiště byli odměněni ve 24. minutě, když milimetrově přesný centr Casimira umístil hlavou k pravé tyči Kechta. O vyrovnání se téměř okamžitě mohl po rychlém protiútoku postarat Emanuel Emegha, míč však netrefil ideálně a vracející se obrana další nebezpečí zažehnala.

Po návratu z kabin se k prvnímu střeleckému pokusu odhodlal domácí Abdoulaye Touré, z velké vzdálenosti ale branku soupeře výrazněji neohrozil. Na druhé straně se k hlavičce dostal naprosto osamocený Emegha, z hranice malého vápna však mířil jen do náruče připraveného Arthura Desmase. Skóre se tak podruhé měnilo ve prospěch Normanďanů. Casimir obdržel míč na pravé straně pokutového území a dalším povedeným centrem našel na zadní tyči Kechtu, jenž se hlavou opět nemýlil. Třetí gól měl zanedlouho na kopačce Christopher Operi, skvělý zákrok si ovšem tentokrát připsal Alaa Bellaarouch. Hosté utkání ale přece jen zdramatizovali v 86. minutě, když si na centrovaný míč nejvýše vyskočil Frédéric Guilbert. To jim však nebylo nic platné a v nastaveném čase pojistil vítězství domácích André Ayew.

Le Havre tak po třech po sobě jdoucích domácích porážkách zabral a získal velmi důležité tři body. V příštím kole se představí 10. května v Nice. Štrasburk přivítá o dva dny později Méty, tedy další celek bezprostředně ohrožený sestupem.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele