o titul, 1. kolo
05.05.2024 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Tomáš Chorý (© Viktoria Plzeň)

Skupina o titul i nadále nabízí gólové hody, po Slavii nadělovala ve velkém také Plzeň

Viktoria Plzeň vstoupila do nadstavbové části Fortuna ligy vítězně, když v prvním kole skupiny o titul porazila Mladou Boleslav 3:0. Západočeši utkání rozhodli hned v úvodu, kdy se po dvou podobných situacích prosadili Cadu a Cheick Souaré. K oběma gólům výraznou měrou přispěl tradičně aktivní Pavel Šulc. Bolka tak nevyužila debaklu Baníku Ostrava na půdě Slavie a neposunula se před svého přímého konkurenta v boji o čtvrtou příčku.

Západočeši si byli prakticky jisti svým třetím místem, kromě finále domácího poháru tak už jejich role spočívala pouze v míchání karet ve skupině o titul. Jako první mohli narušit ambice Bolky, jež se snažila zajistit si čtvrté místo a s ním také přímý postup do předkol Konferenční ligy. V Plzni ale naposledy zvítězila před více než šesti lety.

V úvodu zápasu byli aktivnější mladoboleslavští fotbalisté, pak ovšem přišly dvě slepené branky viktoriánů. U zrodu obou gólů stál Šulc, který dostal prostor na pravé straně hřiště. Nejprve v 10. minutě našel nikým neobsazeného Cadua, jenž milimetrově přesně zakončil k levé tyči. O dvě minuty později plzeňský šikula nacentroval do vápna a u míče se ocitl Souaré, jenž druhou střelu na bránu v zápase proměnil ve druhou trefu Západočechů. Nejlepší plzeňský střelec Šulc pak sám dostal balon do sítě, gól však sudí neuznal kvůli ofsajdu. Ve 37. minutě byl blízko svému druhému zásahu Souaré, jeho technické střele ale vystavil stopku skvělým zákrokem Petr Mikulec.

Trenér David Holoubek po dvou střídáních v úvodním dějství reagoval na nepříznivý vývoj zápasu dvěma změnami i v poločase. Byli to právě střídající hráči Lamin Jawo a Antonín Vaníček, kteří se objevili ve velkých příležitostech. Brankář viktoriánů Martin Jedlička ale opět potvrdil vynikající formu a změnu skóre nepřipustil. Na druhé straně následně rozezvučel brankovou konstrukci krásným volejem Souaré. Definitivní hřebíček do rakve Středočechů zatloukl Tomáš Chorý po pohledné kombinaci hráčů Viktorie, na jejímž počátku stál opět Šulc. Plzeň hrála ve velké pohodě a dál se tlačila do koncovky. V dobrých pozicích se ocitli Souaré či Chorý, leč v zakončení jim scházela přesnost.

Plzeň tedy ovládla první zápas nadstavby a zamotala souboj o poháry. Jejím příštím soupeřem bude 11. května Slovácko, Mladá Boleslav ve stejný den vyzve v dost možná klíčovém duelu Baník.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Kocián

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele