základní část, 29. kolo
20.04.2024 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Lukáš Budínský (© MFK Karviná)

Bohemians remízou v Karviné definitivně ztratili naději na boj o evropské poháry

Fotbalisté Bohemians remizovali ve 29. kole Fortuna ligy na hřišti Karviné 1:1, a definitivně tak přišli o naději na účast v play off o Konferenční ligu. Utkání výrazně ovlivnila přísná červená karta, kterou ve 39. minutě obdržel hostující Ondřej Petrák za na první pohled nevinný souboj s unikajícím protihráčem. Domácí dlouhou početní výhodu zužitkovali v 54. minutě, kdy se prosadil odchovanec Klokanů Lukáš Budínský. Krátce nato však z penalty srovnal Erik Prekop, a Slezané tedy potřetí v řadě hráli nerozhodně.

Domácí fotbalisté sice díky remíze v regionálním derby s Baníkem poprvé po zimní pauze dvakrát za sebou bodovali, nadále se ale krčili u dna tabulky. Z předchozích pěti duelů s vršovickým klubem si navíc odnesli jediný bod a celkem v těchto zápasech skórovali rovněž jen jednou. Také Klokani se dvě kola před koncem základní části řadili do skupiny o udržení, v případě výhry však stále mohli teoreticky pomýšlet na posun do nejlepší desítky.

Aktivněji do utkání vstoupili domácí, avšak žádnou z nadějně vyhlížejících akcí k výrazné příležitosti nedovedli. K prvnímu zakončení se Karviná dostala v 16. minutě, nicméně slabá hlavička Jiřího Fleišmana doprostřed branky hostujícího gólmana příliš nevystrašila. Bohemians v úvodním dějství hrozili hlavně z rychlých protiútoků. Po jednom takovém se k zajímavému zakončení hlavou dostal Matyáš Kozák, který ale minul. K zásadnímu momentu došlo ve 39. minutě, kdy hlavní sudí Ondřej Pechanec po konzultaci s videorozhodčím udělil červenou kartu hostujícímu Petrákovi, jenž si počínal nedovoleně v souboji s aktivním Martinem Regálim.

Slezané přesilovku využili v 54. minutě. K míči se na hranici velkého vápna dostal Budínský, který nejprve trefil pravou tyč, avšak díky šťastnému odrazu se dostal k dorážce a napodruhé už se nemýlil. Jen o chvíli později fauloval v pokutovém území domácí Aboubacar Traoré a nařízenou penaltu suverénně proměnil hostující Prekop. Karviná si mohla vzít vedení zpět v 69. minutě, jenže proti tvrdé střele Sebastiana Boháče dobře zasáhl gólman Lukáš Soukup. V závěru utkání měl rozhodnutí na hlavě Lucky Ezeh, který však po rohovém kopu orazítkoval pouze břevno hostující branky.

Karviná tak teprve podruhé z posledních šesti vzájemných klání brala s Bohemians alespoň bod. V posledním kole před začátkem nadstavby změří 28. dubna síly se Zlínem, Klokani přivítají ve stejný termín Pardubice.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Novotný

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele