o udržení, 1. kolo
04.05.2024 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Ladislav Krobot (© FK Pardubice)

Pardubice hodily dubnové trápení za hlavu a prohloubily záchranářské trable Zlína

Fotbalisté Pardubic ukončili čtyřzápasovou sérii bez vítězství ve Fortuna lize, když v prvním kole skupiny o udržení porazili na vlastním stadionu Zlín 2:0. Hrdinou Východočechů se ve vyrovnaném utkání stal pravý obránce Marek Icha, který se chvíli po změně stran postaral o rozdílový zásah efektním kopem přes hlavu. Otevřenou defenzivu hostů poté ještě dorazil jednoduchou střelou do prázdné brány Ladislav Krobot. Ševci se tak i kvůli tomu, že ve čtvrtém duelu za sebou nedali gól, propadli na poslední místo tabulky.

Nespokojený Radoslav Kováč, jenž má po sezoně přesídlit na lavičku Liberce, označil své svěřence po porážce s Bohemians za "telata", čímž narážel na naivní chyby před rozhodujícím gólem. Poslední kolo základní části nepotěšilo ani trenéra Ševců Bronislava Červenku. Na zlínské Letné totiž pálil přesně jen karvinský Martin Regáli, a Moravané se tak propadli na předposlední příčku.

Pardubičtí fotbalisté v úvodu utkání disponovali územní převahou, kterou mohli přetavit ve vedoucí trefu po 10 minutách hry. Rychlou kombinací a dvěma kolmými přihrávkami vyslali domácí do šance Vojtěcha Patráka, jenž však přízemní ranou na zadní tyč minul. Ševci si po několika nepřesných střelách ze střední vzdálenosti vypracovali první nebezpečnou příležitost ve 26. minutě, kdy technický pokus Libora Holíka ztlumil v rukavicích Antonín Kinský. Protějšek mladého gólmana Východočechů Stanislav Dostál krátce nato zachyboval, když nedosáhl na centr ze strany. Díky tomu se k hlavičce před poloodkrytou brankou dostal Kryštof Daněk. Ten ale své střelecké trápení, které trvá již dva měsíce, neprolomil.

Skóre se tak poprvé měnilo až ve druhém dějství. Daňkův rohový kop odvrátila defenziva nedůrazně k Ichovi, jenž pohotovým zakončením přes hlavu poslal Pardubice do vedení. Moravský celek mohl přispěchat s odpovědí ještě před hodinou hry. Do centru Martina Cedidly se totiž položil Jakub Janetzký, jeho hlavičku nicméně nadvakrát fantasticky zlikvidoval Kinský. Skvělý zákrok předvedl na druhé straně také Dostál, který vyškrábl technickou ránu Michala Hlavatého z přímého kopu. Ševci v závěru vsadili vše na útočení, díky čemuž v jejich defenzivě vznikaly mezírky. Toho domácí dokonale využili v 85. minutě, kdy Vojtěch Sychra předložil míč před odkrytou branku Krobotovi a ten pohodlně rozvlnil síť.

Zlínští fotbalisté tak pod tíhou okamžiku prohráli a jejich manko na bezpečné pozice narostlo na šest bodů. V příštím kole se vydají 12. května do Karviné, Pardubice přivítají tentýž den České Budějovice.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

3:1

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele