o udržení, 1. kolo
04.05.2024 15:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Vachtang Čanturišvili (© fkjablonec.cz)

Jablonec se v závěru nadechl k otočce, Karviné nepomohl ani výstavní kop Fleišmana

Fotbalisté Jablonce zvítězili po heroickém obratu v prvním kole skupiny o udržení ve Fortuna lize nad Karvinou 3:2. Skóre otevřel po půlhodině hry nešťastný vlastní gól Haidersona Hurtada, kterému disciplinární komise zkrátila trest za dřívější likvidační faul o dvě utkání. Na rychlé vyrovnání domácích poté zareagoval přímým kopem zkušený Jiří Fleišman, jenže ani jeho výstavní trefa Slezanům na body nestačila. Severočeši totiž vybojovali své druhé jarní vítězství před vlastním publikem díky rozhodujícímu zásahu Matěje Náprstka, jenž si v šesté minutě nastavení připsal první ligový gól v kariéře.

Po minulém utkání Jablonce se ocitl pod palbou kritiky nejen chybující brankář Jan Hanuš, ale také trávník, jehož kvalita se dle slov mladoboleslavského kouče Davida Holoubka neslučovala s pořádáním zápasů nejvyšší soutěže, což Severočeši omlouvali nedávnými zimními podmínkami. Nálada v kádru domácích setrvala na bodu mrazu i navzdory razantnímu oteplení, protože svěřenci Radoslava Látala nevyhráli od začátku března.

První zajímavější příležitost si vytvořil Lukáš Budínský. Kapitán Slezanů se ujal rozehrání přímého kopu, jeho pumelice ze strany však rozvlnila pouze boční síť. Hosté zahrozili znovu ve 25. minutě, kdy průnikovou přihrávku stíhal Martin Regáli. K zakončení se ovšem nedostal, neboť Vilém Fendrich skvělým výběhem šanci zlikvidoval. Po půlhodině hry se už Karviňáci radovali, když si prodloužený balon od rohového praporku srazil do vlastní branky Hurtado. Jablonečtí přispěchali s okamžitou odpovědí. Po rychlém postupu se opřel do míče na penaltovém puntíku špatně pokrytý Vakhtang Chanturishvili a vyrovnal. V závěru poločasu musel trávník opustit gólman Dominik Holec. Změna mezi třemi tyčemi Karvinou nepoznamenala, naopak hosté mohli jít znovu do vedení, avšak Regáli napálil pouze levou tyč.

Hurtado stál u dalšího klíčového momentu soupeře i ve druhé půli. Před hodinou hry zastavil útok Karviné jen za cenu faulu, čímž si vysloužil žlutou kartu. K nedovolenému zákroku došlo na boční hranici vápna, což nebývá častá pozice pro střelbu. K míči se ovšem postavil Fleišman a povedenou ranou pod břevno překvapil Fendricha. Rychlé vyrovnání Severočechů tentokrát nenastalo. Slezané dlouho bránili hubený náskok, ale do závěrečného hvizdu nevydrželi. Na centr Martina Polidara ze strany si nejlépe naskočil Jakub Martinec a v 89. minutě vyrovnal. Nečekaný zvrat celého duelu nastal v nastavení, když se nejprve domácí dožadovali penalty. Sudí jim přiřkl pouze rohový kop, ze kterého se nakonec urodila vítězná branka Náprstka.

Severočeši tak konečně před vlastními fanoušky zvítězili a ukončili šestizápasou sérii bez výhry. V dalším kole Jablonec sehraje 12. května zajímavý duel v Ďolíčku, Karviná ve stejný den přivítá Zlín.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele