32. kolo
05.05.2024 15:30 CET
3 : 4
(0:3)

Reportáž

Keven Schlotterbeck (© dpa Picture-Alliance via AFP)

Bochum v důležité záchranářské přestřelce uspěla. Union započal stíhací jízdu příliš pozdě

Hráči Bochumi ovládli klíčový duel v boji o setrvání v Bundeslize, když v rámci 32. kola porazili domácí Union Berlín 4:3. Hlavní roli v triumfu Blau-Weiss sehrál obránce Maximilian Wittek, který se v první půli trefil hned dvakrát v rozmezí čtvrthodiny. Na jeho branky sice domácí po změně stran našli odpověď, na vítěznou trefu Philippa Hoffmanna ze 70. minuty už ale ne. Hosté si tak dvě kola před koncem německé nejvyšší soutěže vytvořili pětibodový náskok na barážovou příčku. Die Eisernen, v jejichž dresu nastoupil do utkání v 70. minutě Alex Král, naopak dělí od 16. pozice pouze dva body, přičemž Mohuč má zápas k dobru.

Modrobílí v předchozím kole dostali velkou vzpruhu směrem k záchranářským ambicím, jelikož zdolali Hoffenheim, opustili barážovou příčku a navíc bodově dotáhli svého nynějšího soupeře z Berlína. Vzájemný souboj tak byl naprosto klíčový pro výchozí pozici do posledních dvou kol celé soutěže. V lepší pozici do něj šel s rozdílem pouze o skóre tým z hlavního města.

Poklidný a vyrovnaný úvod zápasu narušil v 16. minutě Wittek. Tomu adresoval svou přihrávku do vápna Moritz Broschinski a německý obránce měl již snadnou práci. Trápení berlínského celku podtrhl Wittek ve 31. minutě, když si po přihrávce Patricka Osterhageho pohrál s domácí defenzivou a precizní střelou zvýšil na 2:0. Blízko kontaktnímu gólu byl následně Diogo Leite. Jeho hlavička po přímém kopu ale skončila v rukavicích připraveného Manuela Riemanna. Kanonáda modrobílých pokračovala ve 37. minutě. Střelcem se stal další obránce Keven Schlotterbeck. Ten se zjevil nehlídaný v šestnáctce a s pomocí teče bránícího hráče překonal domácího gólmana.

Do druhého dějství vstoupili lépe domácí fotbalisté. Yorbe Vertessen v 59. minutě napřáhl z velké dálky a jeho střela zaplula až k pravé tyči. Zimní posila z Eindhovenu tak dala Die Eisernen šanci na zvrat. Tu hned za čtyři minuty zvýšil András Schäfer, který našel díru v obraně soupeře a předložil míč Chrisi Bediovi, jenž si připsal premiérovou bundesligovou branku. Naděje domácích fanoušků však v 70. minutě zchladil Hoffmann. Útočníka Bochumi našel ve vápně svou druhou gólovou přihrávkou dne Felix Passlack a nepokrytý Hoffmann hlavičkoval přesně. Přestřelka ovšem pokračovala, jelikož Union se nemínil vzdát. V pokutovém území se nejlépe zorientoval Benedict Hollerbach a snížil na rozdíl jediného gólu. Kýženého vyrovnání se však klub z východního Berlína nedočkal.

Bochum tedy zvítězil podruhé v řadě a pro závěr ligy si připravil výhodnější výchozí pozici. Berlíňany čeká předposlední duel 11. května v Kolíně, zatímco VfL o den později přivítá mistrovský Leverkusen.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Kocián

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele