35. kolo
04.05.2024 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Armand Laurienté (© AFP)

Mistrovský Inter našel svou Nemesis, šokující výhru Sassuola trefil odpočatý Laurienté

Sassuolo ukončilo dlouhé čekání na vítězství ve zřejmě nejméně očekávaný okamžik, když ve 35. kole Serie A porazilo čerstvého mistra Inter 1:0. Neroverdi se sice s míčem na kopačkách potkávali spíše sporadicky, vadit jim to však nemuselo, protože o rozhodující zásah se postaral francouzský záložník Armand Laurienté, jenž si v minulém kole odpykal trest za žluté karty. Domácím se tak podařil husarský kousek, neboť milánskému klubu uštědřili jeho jediné dvě porážky v sezoně. Nerazzurri navíc poprvé v ligovém ročníku odešli z utkání bez vstřelené branky.

Když hosté zvedli nad hlavu trofej pro mistra Itálie naposledy, jejich celkový zisk činil 91 bodů. V případě vítězství nad Sassuolem mohl Inter tuto metu překonat už tři kola před koncem ligy. Právě Neroverdi se k tomu zdáli být ideálním soupeřem, neboť jejich poslední triumf se datoval na začátek března.

Domácí fotbalisté se velkého favorita nezalekli a v 16. minutě si připravili první výraznější příležitost. Luca Lipani si počkal na skákavý balon z pravé strany a z první ho napálil rovnou na bránu. Emil Audero se ovšem hbitě natáhl k pravé tyči a nebezpečný pokus vyrazil. Na druhém konci hřiště mohl otevřít gólový účet Lautaro Martínez, jehož zakončení po centrovaném míči ale skončilo jen v boční síti.

Ve 20. minutě rozradostnil příznivce Sassuola Laurienté, jenž po skvělé nabídce od Joshe Doiga zakončil přesně k bližší tyči. Milánští byli vyrovnání velmi blízko po střele Denzela Dumfriese, který mířil zevnitř šestnáctky jen kousek vedle levé tyče. V nastaveném čase dostal balon do sítě Martínez, jeho trefa však byla po konzultaci s videorozhodčím kvůli ofsajdu odvolána.

Poměrně solidní tempo z první půle vystřídala ve druhém dějství poklidná hra bez jakýchkoliv náznaků šancí nebo střeleckých pokusů. Nerazzurri sice měli navrch ve statistice držení míče, za vyrovnáním se však vyloženě nehnali. Významně k tomu přispěla i pevná defenziva Sassuola, která v ojedinělé šanci zablokovala ránu Marka Arnautoviče. Tlak Interu se s postupem času stupňoval, svěřenci trenéra Simoneho Inzaghiho ale teprve druhou porážku v sezoně odvrátit nedokázali.

Sassuolo tedy překvapilo novopečeného šampiona a oživilo své naděje na udržení prvoligové příslušnosti. Další šanci přiblížit se záchraně bude mít 12. května v Janově. Inter o dva dny dříve vyzve Frosinone.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele