35. kolo
06.05.2024 20:45 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Victor Osimhen (© AFP)

Neapol nezvládla v Udine závěr, cenný bod v cestě za záchranou vystřelil Success

Neapol remizovala ve 35. kole Serie A na hřišti Udinese 1:1. Favorizované hosty poslal krátce po změně stran do vedení osvědčený střelec Victor Osimhen, který se prosadil ve čtvrtém z posledních pěti utkání. Stejného hráče pak obral o druhý zásah ofsajdový verdikt, a tak mohli domácí v samém závěru vyrovnat, když se poprvé v sezoně trefil Isaac Success. Bianconeri přesto dál okupují 18. příčku, jež by znamenala sestup do druhé ligy, v níž se naposledy představili v ročníku 1978/1979.

Na stále ještě nového trenéra Udinese Fabia Cannavara čekal speciální zápas, neboť se svým celkem přivítal na domácí půdě Neapol, kde se právě italská legenda narodila, a kde se začal psát i její fotbalový příběh. I přes roli outsidera to byl pro Bianconeri klíčový duel v boji o záchranu, jelikož na 17. Empoli ztráceli tři body. Hosté ovšem rovněž měli o motivaci postaráno, i přes tři zaváhání v řadě totiž stále bojovali o účast v Konferenční lize.

Na úvod utkání vzdaly tribuny hold minutou potlesku obětem ničivého zemětřesení z roku 1976, kvalitních střeleckých pokusů od obou celků se ovšem ne a ne dočkat. To se snažil změnit ve 23. minutě Osimhen, jeho rána však skončila na obětavém bloku domácího obránce. Ve 35. minutě hrozili poprvé i domácí zásluhou Lazara Samardžiče a jeho sympaticky kroucené rány, která ke smůle srbského záložníka mířila jen kousek mimo. Na konci první půle pálil těsně vedle také jeho spoluhráč Jaka Bijol.

Hned po několika desítkách vteřin druhého poločasu poprvé v zápase mířili mezi tři tyče hosté, pokus Jense Cajusteho byl však pokryt pozorným brankářem. To Osimhen už byl úspěšný, když po perfektním centru Mattea Politana zamířil hlavou přesně k tyči. Vyrovnání měl na kopačce Keinan Davis. Ten se probil středem pole a z hranice šestnáctky vypustil jedovatý projektil, se kterým měl Alex Meret spoustu práce.

Druhý zásah v utkání mohl přidat opět nejlepší střelec posledního ročníku, Nigerijcův záměr obejít brankáře ovšem nedopadl podle jeho představ. Nedočkal se nakonec ani v 80. minutě, kdy mu gólovou radost sebral zásah videorozhodčího, který odhalil jeho ofsajdové postavení. A mohlo ho to o to více mrzet v nastaveném čase, kdy závar po standardní situaci proměnil ve vyrovnávací trefu domácí Success.

Udinese tak v boji o záchranu doma vybojovalo alespoň bod. V následujícím kole se 13. května střetne s Lecce, Neapol změří o dva dny dříve síly s Bolognou.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele