37. kolo
18.05.2024 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Ricardo Rodríguez a Antonio Sanabria (© AFP)

AC Milán na neoblíbené půdě opět neuspěl, Turín doma skóroval poprvé od konce března

Hráči Turína FC zvítězili v předposledním 37. kole Serie A nad AC Milán 3:1, a udrželi si tak alespoň teoretickou naději na účast v evropských pohárech. Překvapivý triumf nad letošním vicemistrem se začal rodit v průběhu úvodního dějství, kdy první trefy Býků před vlastním publikem od konce března postupně zařídili Duván Zapata a Ivan Ilič. Rossoneri tak potvrdili, že se jim na hřišti piemontského klubu nedaří, neboť zde vyhráli od konce roku 2012 pouze jednou.

Poslední výjezd Oliviera Girouda v dresu AC Milán na hřiště soupeře měl být podle bookmakerů překvapivě vyrovnaným utkáním. Před odchodem do americké MLS totiž čekal nejlepšího střelce Rossoneri Turín FC. Domácí stále motivovala teoretická šance na dosažení osmé příčky zajišťující kvalifikaci Konferenční ligy, zatímco Miláňané již měli druhou pozici v tabulce jistou. Možná i proto začal Francouz pouze na lavičce náhradníků.

Na hrotu útoku ho zastoupil uzdravený Luka Jovič, z ofenzivy Rossoneri byl ale vidět spíše Noah Okafor. Ten ve své první šanci z úhlu napálil Vanju Milinkoviče-Saviče a následně těsně minul horní roh brány. Turínskou reakci si vzali na starosti ti z nejzkušenějších. Ricardo Rodríguez centrem z hloubi pole našel ve vápně Zapatu a Kolumbijcův mohutný výskok vyústil v úvodní branku zápasu. Na zakončení hlavou vsadil ve 40. minutě po obloučku z pravého křídla také Ilič, a jelikož byl podobně úspěšný, náskok Granaty se zdvojnásobil.

Býkům zjevně poslední domácí duel sezony chutnal, protože bleskově po změně stran udeřili potřetí. Několik metrů před pokutovým územím zkrotil rozskákaný míč kapitán Rodríguez a tvrdou ranou, jež se do sítě odrazila od levé tyče, nedal šanci Marcovi Sportiellovi. Obdobným způsobem chtěl kontrovat Christian Pulišič, ten měl ovšem méně štěstí a balon zastavilo břevno. Reprezentanta Spojených států amerických ale aktivita neopustila a po faulu na jeho osobu se kopala penalta. Tu bezpečně proměnil Ismaël Bennacer, a Milinkovič-Savič tak přišel o možnost zapsat 19. čisté konto, kterým by vyrovnal počin Yanna Sommera z Interu. S největší pravděpodobností loučící se kouč Stefano Pioli pak sice v závěru poslal na trávník Girouda, jenž se však dostal pouze k nepřesné hlavičce po rohovém kopu.

Turín tak uzmul tři body, čímž přiživil svůj sen o pohárové Evropě. V posledním kole ale nebude mít o moc přívětivějšího soupeře, 26. května totiž pojede na hřiště Atalanty. Miláňané téhož dne přivítají Salernitanu.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele