30. kolo
30.03.2024 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Lazia (© AFP)

Tudor zažil sladkou premiéru na lavičce Lazia. Juve pocítilo absenci hříšníka Vlahoviče

Lazio porazilo ve 30. kole Serie A Juventus 1:0. V duelu tápajících celků, které se znovu potkají v semifinále Coppa Italia, dlouho tahali za delší konec Le Aquile. Nakonec se však v 93. minutě stal jejich hrdinou Adam Marušič, jenž z úplně poslední akce utkání vstřelil rozhodující gól. Stará dáma tak pocítila absenci vykartovaného Dušana Vlahoviče a na Stadio Olimpico už počtvrté z posledních pěti klání zaváhala. Nový trenér domácích Igor Tudor se v Římě uvedl ziskem tří bodů.

Čtyři po sobě jdoucí porážky doplněné rezignací kouče Maurizia Sarriho zanechaly stopy na nervových soustavách fanoušků, kteří po vypadnutí z Ligy mistrů napadali nejlepšího střelce v historii klubu Cira Immobileho. Tomu se pak nepovedl ani duel ve Frosinone, kde ho v 56. minutě nahradil Taty Castellanos a slepenými brankami rozhodl zápas. Dobré období neprožíval ani Juventus, jenž po třech ligových ztrátách bodů definitivně vypadl z boje o titul.

První možnost měla Stará dáma, když si na centr z přímého kopu naběhl Brazilec Bremer, jehož hlavička však skončila v zámezí. Pak ale začalo zlobit Lazio. Dvakrát měl dobrou příležitost Castellanos, který nejprve netrefil bránu a ve 20. minutě rozvlnil boční síť. Juve hrálo oproti svým zvyklostem poměrně dost zatažený fotbal, a ofenzivní taktovku tak po většinu prvního dějství drželi Orli. Obří šanci měl zničehonic krátce před poločasem Federico Chiesa, který z hranice vápna poslal míč k tyči. Jeho pokus ale bravurně zneškodnil Christos Mandas.

Oba celky si po návratu z kabin vyměňovaly polovičaté šance, nicméně kromě zblokovaného pokusu aktivního Chiesy a střely Nicola Casaleho na druhé straně, se první hodina hry uzavřela bez stoprocentních příležitostí. Tempo utkání se nezvedlo ani s příchodem elitního střelce Immobileho, který v 72. minutě připravil pozici pro Marušiče. Černohorec však razantní střelu mezi tři tyče nevměstnal. Oba soupeři si na konec souboje přichystali taktické šachy, nicméně v úplně poslední minutě nastavení si na parádní centr Mattéa Guendouziho naběhl Marušič a hlavou nechytatelně zavěsil.

Souboj trápících se značek italského fotbalu tak ovládlo Lazio. To čeká 6. dubna pikantní souboj s AS Řím, Juventus přivítá o den později Fiorentinu.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele