37. kolo
20.05.2024 18:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Oslavy hráčů Hellasu Verona (© AFP)

Slovák Suslov svou druhou brankou v sezoně zajistil Veroně kolo před koncem záchranu

Verona zvítězila ve 37. kole Serie A na hřišti Salernitany 2:1 a zajistila si setrvání mezi italskou elitou pro další ročník. Hosté neponechali nic náhodě a od prvních minut na hřišti jasně dominovali. O vítězství rozhodl už ve 22. minutě Tomáš Suslov, pojišťovací branku pak přidal v nastavení první půle Michael Folorunsho. Beznadějně poslední domácí celek se dokázal prosadit v závěru utkání zásluhou Giulia Maggioreho, což ale nic nezměnilo na tom, že se ještě víc přiblížil k překonání nelichotivého rekordu Chieva v nejnižším bodovém zisku na konci sezony v nejvyšší italské soutěži.

Verona přijížděla do Salerna ke klíčovému zápasu sezony. Stále jí totiž hrozil sestup a v posledním kole ji čekal mistrovský Inter. Vítězstvím nad Granatou, která už měla dlouhou dobu jistý pád do druhé ligy, si však žlutomodří mohli definitivně zajistit setrvání v nejvyšší soutěži. Do karet ale hostům příliš nehrál fakt, že na hřišti Salernitany vyhráli naposledy v roce 2005.

Tuto nelichotivou skutečnost se pokusil změnit ranou z volného přímého kopu Suslov, nicméně Vincenzo Fiorillo jeho střelu zneškodnil. Salernitana se od úvodního hvizdu pouze bránila a Verona ji ve 22. minutě po zásluze potrestala. Tijjani Noslin sklepl míč Suslovovi a slovenský reprezentant jej z hranice vápna uklidil na vzdálenější tyč.

V nastaveném čase první půle předvedl ukázkové napadání Jackson Tchatchoua, který vybojoval balon a ještě se u toho nechal faulovat. Následně ukázal hlavní sudí cit pro hru, když po faulu nechal hosty pokračovat v rozjeté akci, na jejímž konci zakončoval do odkryté branky Folorunsho.

Krátce po změně stran si aktivní Suslov málem připsal druhý kanadský bod v utkání. To by však Noslin musel jeho přihrávku lépe zužitkovat. O chvíli později si na centr ideálních parametrů z dílny Darka Lazoviče naskočil Noslin, který měl ale po celý zápas upilovaná mířidla a také tentokrát trefil pouze Fiorilla.

V samotném závěru mohl výsledek ještě pozměnit Folorunsho, jenže projektil vyslaný z hranice šestnáctky nasměroval pouze do vzdálenější tyče. Bezzubá Granata své pískající příznivce nakonec potěšila kontaktním gólem, když se z dorážky prosadil střídající Maggiore.

Verona tak na hřišti v Salernu uspěla a zajistila si záchranu. Poslední utkání letošního ročníku odehrají oba celky 26. května. Granata se utká s AC Milán, Scaligeri změří síly s Interem.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele