35. kolo
05.05.2024 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Hellasu Verona (© AFP)

Fiorentina ve Veroně doplatila na nabitý kalendář, domácí nasměroval k záchraně Noslin

Fiorentina prohrála ve 35. kole Serie A ve Veroně 1:2. Mastini šli do vedení již ve 13. minutě, kdy po hrubce v defenzivě fauloval Oliver Christensen a následnou penaltu proměnil Darko Lazovič. Fialky sice zásluhou přízemní rány Gaetana Castrovilliho dokázaly krátce před poločasem vyrovnat, z důležitých tří bodů se ale nakonec po dělové ráně Tijjaniho Noslina radovali domácí. Ti tak získali náskok pěti bodů na zónu sestupu a významně se přiblížili záchraně. Hosté naopak doplatili na nabitý kalendář, ve kterém kromě ligových povinností sváděli bitvy v italském poháru a Konferenční lize. K zisku bodu nedopomohl favoritovi ani Antonín Barák, jenž odehrál celý zápas.

Fialkám se v posledních dvou kolech vrátila fazona a po jasných výhrách nad Salernitanou a Sassuolem mohl tým z Florencie stále živit naději na pohárové příčky. Oba tyto zápasy přitom měly jeden společný jmenovatel. Šlo o dva z pouhých tří duelů Serie A v tomto kalendářním roce, v nichž od úvodní minuty nastoupil Barák. Ten se navíc na destrukci Neroverdi podílel gólem a asistencí.

Ještě před koncem úvodní čtvrthodiny stihl využít špatné komunikace brankáře Christensena s hostující defenzivou Noslin. Nizozemský útočník vypíchl 25letému gólmanovi míč, jenž jej následně fauloval a Verona šla kopat penaltu. Tu prudkou ranou do levého horního rohu proměnil Lazovič. Záhy to mohlo být už o dvě branky, Lazovičův centr ovšem mezi tři tyče neusměrnil Federico Bonazzoli.

Fialoví měli blízko k vyrovnání v 18. minutě, Barákovu hlavičku ale nad břevno vyrazil Lorenzo Montipó. Hosté však pokračovali v dobývání soupeřovy brány. Střelu zpoza vápna Castrovilliho zastavila až tyč, po půlhodině hry se zase blýskl Montipó proti unikajícímu M’Balu Nzolovi. La Viole se ale podařilo do přestávky srovnat. Barák předal míč Nzolovi, jenž našel na levé straně volného Castrovilliho, který přízemní ranou rozvlnil síť.

Nerozhodný stav ale netrval příliš dlouho. V 59. minutě se totiž sražený balon odrazil přímo k Noslinovi, jenž jej z hranice vápna napálil přímo pod břevno. Fiorentina poté sice usilovala o vyrovnání, dlouho si však nedokázala vypracovat kvalitní pozici pro zakončení. Hosté se tak snažili najít cestu k vyrovnání skrze centrované míče, ty ale končily na hlavách beků Verony nebo v rukavicích brankáře.

Verona tedy přibrzdila závěrečný nástup Fialek a sama se velmi přiblížila k záchraně. V příštím kole 12. května změří síly s Turínem, zatímco Fiorentina o den později přivítá Monzu.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele