34. kolo
26.04.2024 20:45 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
 

Reportáž

Radost hráčů Frosinone (© AFP)

Serie A zná prvního sestupujícího, do druhé ligy po prohře s Frosinone míří Salernitana

Frosinone porazilo ve 34. kole Serie A na vlastní půdě beznadějně poslední Salernitanu 3:0. Už v 10. minutě byla nařízena kontroverzní penalta, s jejíž exekucí si zkušeně poradil Matías Soulé. Nadvládu domácích na trávníku poté ještě v první půli potvrdil Marco Brescianini přesnou střelou k zadní tyči. Giallazzurri se tak dočkali premiérového triumfu od 21. ledna. Smutek naopak zavládl v táboře hostů, kteří po třech sezonách mezi elitou sestoupili do Serie B.

Hráči Salernitany vstupovali do utkání se šňůrou 15 ligových zápasů v řadě bez vítězství, přičemž ve 12 z nich prohráli. V pozici nejhoršího týmu Serie A se tak v podstatě už připravovali na sezonu ve druhé lize. To stejné mohlo čekat i Frosinone, tomu se totiž povedlo zvítězit naposledy před třemi měsíci.

O první velkou šanci se v páté minutě postaral Soulé, který prošel přes tři hráče až do vápna, ale jeho střela špičkou kopačky skončila těsně vedle levé tyče. Argentinský útočník si spravil chuť o pět minut později, kdy se z penaltového puntíku nemýlil a poslal svůj tým do vedení.

Canarini měli klání pevně v rukou a ve 25. minutě udeřili znovu z rychlého protiútoku, na jehož konci pálil Brescianini přesně do protipohybu brankáře. Salernitana dokázala o chvíli později snížit, gól byl ovšem z důvodu ofsajdu odvolán.

Granata se ve druhém poločase výkonnostně zvedla, avšak ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit větší šanci. Na tu si tak diváci museli počkat do 64. minuty, kdy si Walid Cheddira navedl míč do středu hřiště, ale jeho střela po zemi proletěla okolo levé tyče.

Hostům se přesto podařilo vstřelit branku, avšak ta byla z důvodu ofsajdu opět zrušena. V 80. minutě pálil po zpětné přihrávce z míst penaltového puntíku Enzo Barrenechea, jenže netrefil míč ideálně. Sladkou tečku pro domácí si připravil pět minut před koncem Nadir Zortea, jehož rána levou nohou zapadla do sítě.

Frosinone tak uspělo a získalo klíčové tři body. Oba celky sehrají další zápas 5. května. Giallazzurri změří síly s Empoli, Granata se utká s Atalantou.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele