37. kolo
20.05.2024 20:45 CET
3 : 3
(2:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Juventusu (© AFP)

Juventus smazal na hřišti Bologni tříbrankové manko a jeho remízová série pokračuje

Bologna remizovala v divokém utkání 37. kola Serie A na vlastním hřišti s Juventusem 3:3. Rossoblu sice ještě před závěrečnou čtvrthodinou vedli hned o tři branky, když se svými premiérovými trefami v italské nejvyšší soutěži prosadil zejména Riccardo Calafiori, nicméně Stará dáma nakonec dokázala v rozmezí osmi minut senzačně srovnat. Bianconeri tak díky bláznivému závěru zaznamenali již šestou ligovou remízu v řadě.

Nevídané úspěchy svěřenců Thiaga Motty dostaly jejich kouče do hledáčku předních evropských klubů. Bologna si sice již stejně jako její soupeř zajistila účast v Lize mistrů, boj těchto týmů o třetí příčku však nemohl být vyrovnanější. Čerstvý vítěz Coppa Italia z Turína měl totiž stejně bodů, společným jmenovatelem ale rozhodně nebyla forma. Právě série pěti ligových remíz Staré dámy totiž umožnila Rossoblu pokračovat v nečekaném šplhání tabulkou.

A černobílým se vůbec nepovedl ani vstup do tohoto utkání. Domácí fotbalisté na svého soupeře vlétli a vynutili si brzký rohový kop, po němž se balon odrazil k Calafiorimu, který vyslal nechytatelný projektil do levého horního rohu branky. Diváci nemuseli na druhou trefu dlouho čekat, neboť už v 11. minutě zvýšil hlavou vedení svého týmu Santiago Castro.

Pro oba hráče se jednalo o první přesné zásahy v dresu Rossoblu. Petroniani následně kontrolovali hru a svého soupeře do ničeho nepouštěli, důkazem byla pouze jedna střela hostů, která nesměřovala mezi tři tyče.

Ihned po změně stran však musel zasahovat Lukasz Skorupski proti ráně Adriena Rabiota, pro polského gólmana ale toto zakončení nepředstavovalo větší hrozbu. O několik minut později naopak využili Chrti nepřesnosti v rozehrávce domácích, a Calafiori, jenž stál na konci celé akce tváří v tvář hostujícímu brankářovi, mohl slavit druhou trefu.

Podobná situace nastala i v 76. minutě, kdy zaváhali poblíž svého pokutového území červenomodří. Míč se odrazil k Federicu Chiesovi, jehož projektil k levé tyči nedokázal Skorupski zlikvidovat. Krátký byl i na další dva pokusy z kopaček Arkadiusze Milika a Kenana Yildize, které znamenaly bleskové srovnání skóre v závěru utkání.

Bologna ziskem bodu prodloužila remízovou sérii turínského giganta. Povedené dny Rossoblu mohou pokračovat 26. května, kdy pojedou v rámci posledního kola do Janova. Juventus doma přivítá téhož dne Monzu.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele