35. kolo
05.05.2024 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Romelu Lukaku (© AFP)

Juventus nafoukl remízovou sbírku, AS Řím svěřil osud místenek do Ligy mistrů Atalantě

AS Řím remizoval ve šlágru 35. kola Seria A na vlastním hřišti s Juventusem 1:1. Povedený vstup domácího celku zužitkoval na konci úvodní čtvrthodiny Romelu Lukaku, na kterého ve 31. minutě zareagoval hlavičkující Bremer. Stará dáma si tak po čtvrté remíze v řadě udržela na třetím místě dvoubodový náskok, zatímco AS zůstává s tříbodovou rezervou na páté příčce znamenající účast v Lize mistrů. Dotírající Atalanta má ovšem dva zápasy k dobru a za týden se navíc střetne s Vlky v přímém souboji.

Římané se museli rychle oklepat ze čtvrteční porážky s Leverkusenem v semifinále Evropské ligy, neboť je čekal důležitý ligový duel s Juventusem, který mohl rozhodovat o účasti v milionářské soutěži pro příští sezonu. Stará dáma sice držela třetí příčku, nicméně hladoví Vlci se na ni dotahovali.

Juventus mohl inkasovat už po 10 minutách hry, kdy Rasmus Kristensen orazítkoval hlavičkou břevno. Co se nepovedlo dánskému bekovi, to dokázal o chvíli později Lukaku, jenž ze skvělé pozice ve vápně nechytatelně zakončil. Bianconeri dokázali odpovědět po půlhodině hry, kdy nejprve na pravém křídle Federico Chiesa posadil na zem clonícího obránce a poté přesným centrem našel hlavu skórujícího Bremera.

Krátce po návratu z kabin se opět předvedl Chiesa, jenž se prodral před šestnáctkou ke střele do pravé tyče. Člen nejlepší jedenáctky posledního Eura trápil Vlky i nadále, inkasovat ovšem mohly v 69. minutě i Zebry, když Kristensenovu jedovatou ránu zpoza vápna zablokoval famózním skokem až gólman Wojciech Szczesny. Na druhé straně mohl dokončit obrat Manuel Locatelli, jenž i přes podklouznutí při střele pořádně protáhl Mileho Svilara. V samém závěru nebyl daleko od rozhodnutí střídající Tammy Abraham, opět ale ztroskotal na polském internacionálovi.

AS Řím tak nezlepšil svou reputaci ani v domácí soutěži a v důležitém souboji s Juventusem pouze remizoval. Další klíčové utkání odehrají Vlci 12. května s Atalantou, Stará dáma ve stejný den přivítá Salernitanu.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele