34. kolo
28.04.2024 20:45 CET
5 : 1
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Fiorentiny (© AFP)

Barák ozdobil gólem a asistencí galapředstavení Fialek proti tápajícímu Sassuolu

Sassuolo v utkání 34. kola Serie A nestačilo na Fiorentinu, na jejímž hřišti prohrálo rozdílem třídy 1:5. Dominantní výkon Fialek gólově odšpuntoval již v 17. minutě Riccardo Sottil, na kterého po změně stran navázali v rozmezí 12 minut hned čtyři jeho spoluhráči včetně českého reprezentanta Antonína Baráka, jenž do duelu naskočil v základní sestavě a kromě přesného zásahu si připsal i asistenci.

Fiorentina musela po úspěchu v Evropské lize, ve které přešla do semifinále přes Viktorii Plzeň, zkousnout hořkou porážku v italském poháru, kde před branami finále padla na hřišti Atalanty. Nabitého programu Fialek chtělo využít Sassuolo, jež potřebovalo získávat body jako sůl. Neroverdi se totiž nacházeli na předposlední příčce tabulky, přičemž z předchozích 13 klání vyhráli pouze jednou.

Od úvodního hvizdu drželi domácí fotbalisté otěže zápasu pevně ve svých rukou. Ve skóre se tento fakt projevil již v 17. minutě, kdy perfektní ranou ze střední vzdálenosti nedal veteránu Andreovi Consiglimu šanci Sottil. Další trable pro hostující tým mohly přiletět v podobě prudké rány Fabiana Parisiho, ta však mířila pouze do pravé tyče. Navýšit náskok toskánského mančaftu mohl také Barák, jeho rána z úhlu ale mířila pouze na Consigliho.

Klub z Florencie odskočil na rozdíl dvou gólů v 54. minutě, když po perfektně zahraném rohovém kopu Arthura Mela hlavičkoval do pravého dolního rohu Lucas Martínez Quarta. Po druhé inkasované brance se hosté konečně probrali a Kristian Thorstvedt dokázal prudkou střelou z těsné blízkosti nekompromisně zakončit bleskový útočný výpad. To ovšem vybudilo domácí celek k další ofenzivní aktivitě, když po milimetrově přesném centru Sottila hlavičkoval přesně Nicolás González.

Zahanbit se nenechal ani Barák, jenž precizně mířenou technickou ranou na vzdálenější tyč obstřelil bezmocného Consigliho, a diváci tak v rozmezí osmi minut viděli hned čtyři přesné zásahy. La Viola ovšem nekončila, v 66. minutě proměnil González Barákův pas přízemním projektilem k levé tyči. O tři minuty později se mohl znovu prosadit český reprezentant, tentokrát však Neroverdi zachránila tyč.

Sassuolo tak v boji o záchranu nezískalo důležité body a z Florencie odjelo s debaklem. V následujícím kole se 4. května utká s čerstvým šampionem Interem, Fiorentina změří o den později síly s Veronou.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele