30. kolo
30.03.2024 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Rafael Leao a Olivier Giroud (© AFP)

Gólová nadílka po změně stran byla štědřejší k Milánu, obranu Fiorentiny rozebral Leao

Hráči AC Milán potvrdili skvělou formu i ve 30. kole Serie A, v němž přehráli domácí Fiorentinu 2:1. Zatímco v prvním dějství Rossoneri nedokázali svou převahu zužitkovat, po výměně stran se v krátkém časovém okně s góly roztrhl pytel. Ve 47. minutě totiž elegantní patičkou přichystal Rubenu Loftusi-Cheekovi branku Rafael Leao, který hned v 53. minutě sám další přidal, přičemž mezitím se ještě stihl za Fialky prosadit Alfred Duncan. Tým Antonína Baráka, jenž na hřiště nastoupil až v 88. minutě, se již na více nezmohl.

AC Milán se kromě postupu do čtvrtfinále Evropské ligy přes pražskou Slavii těšil z dobré formy také v lize. Tam i díky třem vítězstvím v řadě poskočil na druhou příčku tabulky, byť další posun směrem vzhůru už byl vzhledem k fazoně Interu v rovině teorie. Fiorentina rovněž nadále bojovala i na evropské scéně a v Serii A byla součástí početného balíku celků urputně bojujících o místenku v pohárech pro příští sezonu.

Aktivní hosté poprvé zaměstnali gólmana Fialek v osmé minutě. Samuel Chukwueze předložil míč Olivieru Giroudovi, který ale zevnitř vápna trefil jen dobře postaveného Pietra Terracciana. Domácí brankář se po čtvrthodině hry dvakrát v krátkém sledu vyznamenal i proti hlavičkám Chukwuezeho a Fikaya Tomoriho. Fiorentina se více osmělila až ve 27. minutě, kdy se na bránu hnal osamocený Andrea Belotti, jenže Mike Maignan skvělým zákrokem nebezpečí zažehnal. Skóre se neměnilo ani v závěru poločasu, kdy Giroud ve stoprocentní šanci přestřelil.

Ve 47. minutě už ale Terracciano kapituloval. Efektní přihrávka patičkou Leaa se štěstím prošla až k Loftusi-Cheekovi, jenž měl v malém vápně dost času zpracovat si balon a uklidit ho do odkryté sítě. Tým z Toskánska ovšem bleskově odpověděl díky perfektně umístěné přízemní ráně Duncana. Jen o další tři minuty později ale ukázal svoji extratřídu Leao, který se při samostatném úniku prohnal kolem všech protihráčů včetně marně se natahujího gólmana a pohodlně zasunul míč do prázdné brány. Po hodině zápasu se na druhé straně připomněl Belotti, jeho pumelici do šibenice ale fantasticky zastavil Maignan.

Vítěznou jízdu Rossoneri tak nepřibrzdila ani reprezentační přestávka. V příštím kole přivítají 6. dubna Lecce, Fiorentina se představí o den později na půdě Juventusu.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pepik1212

Věřím že Ac.Milán dnes win tip1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele