31. kolo
06.04.2024 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Christian Pulisic (© AFP)

Pulišič při pohodlné výhře AC nad Lecce potvrdil životní formu

Fotbalisté AC Milán si na San Siru ve 31. kole Serie A poradili s Lecce bez problémů 3:0. Vítěznou branku si připsal už v šesté minutě Christian Pulišič, který 10. trefou v ročníku překonal své kariérní gólové maximum za ligovou sezonu. Na Američana navázali v průběhu duelu další dva jeho spoluhráči a zazářil také Yacine Adli, jenž zaznamenal hned dvě asistence. Domácí si tak pátou ligovou výhrou v řadě upevnili druhou příčku.

Vynikající výkony především na hřištích soupeře definitivně odtrhly Rossoneri od třetího Juventusu, kterému se po výhrách ve Florencii, Veroně a Římě vzdálili již na rozdíl šesti bodů. Tuto propast chtělo AC ještě zvýraznit proti Lecce, jemuž v otázce záchrany stále teklo do bot a na půdě milánského klubu se mu podařilo zvítězit naposledy v roce 1997.

A ani úvod tohoto duelu nenapovídal dobrý výsledek pro hosty. Už v šesté minutě si navedl míč na osu hřiště na hraně vápna Pulišič a krásnou ranou k zadní tyči poslal AC do vedení. O dvě minuty později mohl americký útočník vedení pojistit, z bezprostřední blízkosti ovšem hlavičkoval přímo do gólmana. Další branka tak přišla po rohu ve 20. minutě, kdy se prodral na bližší tyči k hlavičce Olivier Giroud a nasměroval míč za gólmanova záda. Před odehranou půlhodinou nebyl daleko od snížení Joan González, hlavičkoval ale pouze do břevna. Šance hostů na solidní výsledek ovšem výrazně snížil Nikola Krstovič, který před poločasovým hvizdem viděl po velmi nebezpečné vysoké noze červenou kartu.

Po změně stran tak Lecce sáhlo k přísně defenzivnímu bloku, který ale zvládal odolávat tlaku domácích pouze do 57. minuty, kdy Adli vyslal dlouhým pasem do protiútoku Rafaela Leaa, jenž sebevědomým obstřelem překonal gólmana. V 64. minutě pak napálil ranou ze 30 metrů břevno Theo Hernández, mrzet ho to ale nemuselo, Rossoneri si vedení bez problémů pohlídali.

AC tedy neponechalo nic náhodě a zvítězilo již v sedmém soutěžním duelu v řadě. Po pohárové vsuvce proti římskému AS jej čeká ligový zápas na hřišti Sassuola, kde se představí 14. dubna. Lecce o den dříve přivítá Empoli.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele