35. kolo
05.05.2024 18:00 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Alessandro Florenzi (© AFP)

Nezvykle tiché San Siro pomohlo Janovu k bodu. Přestřelku s AC uzavřel vlastenec Thiawa

Hráči AC Milán remizovali ve 35. kole na domácí půdě s FC Janov 3:3. Rossoneri, kteří se v duelu z důvodu protestu fanouškovského kotle museli obejít bez tradiční hlasité podpory, hrubě podcenili začátky obou poločasů, v nichž pokaždé inkasovali. Záchrana tak přišla až v závěrečných 20 minutách, kdy nejprve Matteo Gabbia z rohového kopu srovnal a následně Olivier Giroud překlopil prudkou ranou z první skóre na stranu domácích. Ani to ale nebyl konec gólové přestřelky, neboť v 87. minutě potěšil hosty vlastní gól Malicka Thiawa, jenž znamenal dělbu bodů.

Miláňané v minulém kole uhráli důležitou remízu na půdě Juventusu, čímž si od svého rivala udrželi pětibodový odstup a přiblížili se jistotě druhého místa. Nyní je čekali Rossoblu, kteří měli z posledních pěti kol shodnou bilanci dvou výher, dvou remíz a jedné porážky. Nedávná statistika vzájemných zápasů ale hovořila jasně pro domácí. Ti porazili Grifone ve všech pěti posledních střetnutích.

Nedělní utkání na San Siru však začalo lépe pro fotbalisty z Janova. V páté minutě totiž po faulu Fikaya Tomoriho suverénně proměnil pokutový kop Mateo Retegui. Srovnat skóre se po necelé čtvrthodině zápasu málem podařilo Christianu Pulišičovi, který technickým obstřelem orazítkoval pravou tyč. Americký křídelník se připomněl také ve 40. minutě, kdy ranou do šibenice pořádně protáhl Josepa Martíneze. Obrovskou střeleckou převahu tak Rossoneri využili až v samotném závěru první půle, kdy Alessandro Florenzi zužitkoval precizní centr Samuela Chukwuezeho.

Už od 48. minuty však Miláňané znovu prohrávali. Alessandro Vogliacco totiž posadil míč přesně na hlavu Caleba Ekubana, který zamířil nechytatelně k pravé tyči. Po hodině zápasu si navedl balon až do šestnáctky hostů Hernández, přízemní ranou ale na Martíneze nevyzrál. Zaslouženého vyrovnání se AC dočkalo chvíli nato, když se po rohovém kopu prosadil hlavičkující Gabbia. Obrat domácích o pouhé tři minuty později dokonal Giroud. Mistr světa z roku 2018 se z voleje opřel do nadýchaného Pulišičova obloučku a nedal gólmanovi Janova šanci zasáhnout. Rossoblu se ovšem nevzdali a v 87. minutě jim zajistil bodový zisk smolař Thiaw, jenž si srazil pas před bránu do vlastní sítě.

AC tedy nečekaně ztratilo a mírně si zkomplikovalo cestu za druhou příčkou. Milán v příštím kole 11. května vyzve Cagliari, Janov o den dříve přivítá Sassuolo.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele