29. kolo
24.04.2024 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Antoine Semenyo (© AFP)

Bournemouthu stačil v souboji o elitní desítku s nešťastnými Vlky jediný zásah

Bournemouth zvítězil ve 29. kole Premier League na hřišti Wolves 1:0. The Cherries byli po většinu duelu jasně nebezpečnějším týmem, z mnoha střeleckých příležitostí ale využili jedinou. Mrzet je to však příliš nemuselo, neboť Vlci dokázali odpovědět na trefu Antoina Semenya ze 37. minuty jen neuznanými zásahy Hee-Chan Hwanga a Maxe Kilmana. Hosté se tak v tabulce ze 13. místa vyhoupli až do elitní desítky, když mimo jiné přeskočili právě The Wanderers.

Manažer Gary O’Neil popsal zdravotní stav kádru Wolves jako nejhorší, se kterým se musel ve své trenérské kariéře vypořádat. Znát to bylo na duelu s unaveným Arsenalem, jenž se nepředstavil v nejlepší formě, přesto si z Molineux Stadium odvezl tři body. Reparát mohli Vlci složit proti Bournemouthu. Ten sice třikrát za sebou nevyhrál, ale závěr sezony mohl odehrát zcela bez tlaku, jelikož jeho sestup už byl matematicky vyloučen.

Začátek duelu patřil jednoznačně hostům, kteří Vlkům komplikovali rozehrávku dobrým pohybem a vysokým presinkem. To v deváté minutě vyústilo ve ztrátu míče Tommyho Doyla před vlastním vápnem, čehož však Cherries nedokázali využít, když po rychlé souhře Dominic Solanke tečovaným pokusem minul. Chvíli nato pálil nebezpečně z dálky Miloš Kerkez, jeho pumelici ale zlikvidoval José Sá.

Zákrok první půle nicméně Portugalec předvedl ve 26. minutě, kdy levou rukou famózně vystavil stopku střele unikajícího Justina Kluiverta. Gólové vyústění aktivity Bournemouthu tak přišlo až ve 37. minutě. Sražený centr z levé strany si na hranici malého vápna našel Semenyo a razantní ranou mezi nohy brankáře Sá poslal svěřence Andoniho Iraoly do vedení.

Obraz hry se po změně stran víceméně nezměnil a velké příležitosti na straně Třešní nadále přibývaly. Zvýšení náskoku svého týmu byl blízko Semenyo, jenže stejně jako stoper Marcos Senesi krátce nato prostor mezi třemi tyčemi z dobré pozice minul.

Výbuch radosti na Molineux Stadium přišel v 65. minutě, trval však jen krátce. Hwang sice prostřelil Marka Traverse, videorozhodčí ale objevil předchozí faul a branku odvolal. V 79. minutě Kerkez nevybíravě sestřelil Matta Dohertyho, hlavní arbitr Stuart Attwell neváhal a poslal maďarského obránce předčasně do sprch. Velký tlak Vlků mohl v závěru ve vyrovnání proměnit Kilman, avšak ani jeho gól nemohl platit, tentokrát pro milimetrový ofsajd.

Zraněními sužovaní Wolves tak zapsali porážku rovnající se sedmému soutěžnímu utkání v řadě bez vítězství. V příštím kole přivítají 27. dubna Luton, na hřiště Bournemouthu přijede o den později Brighton.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele