27. kolo
04.03.2024 21:00 CET
0 : 6
(0:5)

Reportáž

Kai Havertz (© AFP)

Nenasytný Arsenal přepisoval historii, fanoušci Sheffieldu zamířili domů už po čtvrthodině

Arsenal dokonale potvrdil ligovou formu a ve 27. kole Premier League rozstřílel Sheffield United 6:0. Někteří fanoušci se na stadionu příliš neohřáli, jelikož ho opouštěli již po 15 minutách, kdy obstaral třetí přesný zásah favorita Gabriel Martinelli. Kanonýři ale nepolevili a díky dalším třem trefám dosáhli na rekord anglických profesionálních soutěží v novodobé historii, když jako první tým vyhráli tři po sobě jdoucí venkovní duely alespoň pětibrankovým rozdílem.

Konkurenti Gunners v boji o titul sice neměli o uplynulém víkendu snadnou práci, nakonec však Manchester City i Liverpool vyhráli, což Kanonýry dostalo pod tlak. Jejich šance do duelu v Sheffieldu, ale obecně také do celého závěru sezony, zvyšovaly návraty uzdravených hráčů. Na druhé straně The Blades se neměli prakticky čeho chytit, jelikož v předchozích třech domácích zápasech napříč soutěžemi inkasovali hrozivých 15 branek.

Rozpoložení obou týmů demonstrovala úvodní ofenzivní akce hostů, při níž pláchl Bukayo Saka a trefil břevno. Kanonýři se i nadále hnali dopředu a v páté minutě otevřeli skóre. Postaral se o to kapitán Martin Ödegaard, jehož našel v ideální pozici uvnitř vápna Declan Rice. Ten sice přihrával zleva, nicméně Sheffield hořel zejména na straně, kterou bránil bývalý hráč Londýňanů Auston Trusty. Rodáka z Pensylvánie ve 13. minutě už poněkolikáté snadno předčil Saka a nastřelil balon před bránu, odkud si ho srazil do vlastní sítě Jayden Bogle. A když hned vzápětí Martinelli překonal po narážečce s Jakubem Kiwiorem gólmana potřetí, řada diváků opouštěla stadion. Brazilec posléze obral soupeře o míč, a ačkoliv byl tvrdě zastaven, vlétl do vápna Kai Havertz a křižnou ranou skóroval. Ani to ovšem nebylo do poločasové přestávky vše, dominantní Saka si ve 39. minutě vybral Rice a ten dal razítko na svou dosud nejgólovější sezonu v kariéře.

Svěřenci Mikela Artety vládli na trávníku i po změně stran. O jejich pohodě svědčila trefa Bena Whitea, který jakožto ortodoxní pravák těsně před odehranou hodinou hry propálil Iva Grbiče levou nohou. Kaňkou na jinak dokonalém výkonu hostů bylo pouze zranění Martinelliho, jenž odkulhal s pochroumaným kotníkem. Vystřídal ho uzdravený krajan Gabriel Jesus. A právě ten mohl být autorem poslední branky, v 82. minutě ale proti jeho obstřelu vytáhl svůj nejlepší zákrok zápasu Grbič.

Arsenal si tak splnil povinnost a dominantně odpověděl na víkendové výhry konkurentů. V příštím kole přivítá 9. března Brentford, Sheffield se představí tentýž den v Bournemouthu.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele