35. kolo
27.04.2024 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Jeffrey Schlupp (© AFP)

Rozlet Orlů se přibrzdil v londýnském derby, roztančený Fulham utišil v závěru Schlupp

Fotbalisté Fulhamu remizovali v londýnském derby 35. kola Premier League na vlastním hřišti s Crystal Palace 1:1. Chalupáři měli sice pozvolný vstup do utkání a v úvodu čelili několika šancím hostů, jejich výkon ovšem gradoval, což vyvrcholilo v první dubnovou branku Rodriga Munize. Eagles však našli recept k vyrovnání v závěru duelu, kdy se prosadil famózní ranou Jeffrey Schlupp.

Taktovka Olivera Glasnera začala v Londýně kouzlit. Crystal Palace totiž vyhrálo třikrát v řadě, což se mu naposledy podařilo prakticky přesně před rokem. Zatímco tehdy Orli triumfovali nad sestupem ohroženými celky, tentokrát skolili Liverpool či Newcastle. Velký podíl na tom měl Jean-Philippe Mateta, autor čtyř branek z posledních dvou duelů. Fulham donedávna také disponoval ve formě hrajícím střelcem, Rodrigo Muniz už ale nedal gól takřka měsíc.

Ve velké šanci se v šesté minutě zničehonic ocitl Michael Olise, jehož vybídl ke slibnému zakončení průnikovou přihrávkou přes polovinu hřiště Adam Wharton, Francouz ale pálil těsně vedle bližší tyče. Po čtvrthodině utkání vyskočil v chumlu hráčů nejvýše Chris Richards, hlavičkoval však těsně nad. Postupem času se začal do zápasu více dostávat Fulham, který hrozil zejména z rychlých protiútoků. Ten nejnebezpečnější zakončoval ve 43. minutě z úhlu do brankáře Rodrigo Muniz.

Vzestup výkonnosti ovšem vyvrcholil až po změně stran. V 53. minutě centroval do malého vápna Timothy Castagne, na zadní tyči si míč našel Rodrigo Muniz, jenž jej hlavičkou poslal do sítě. První šanci na srovnání měl krátce po nástupu na hřiště Odsonne Édouard, ránu zpoza obránce ale reflexivně vyrazil Bernd Leno. Krátce nato pálil přímo do jeho rukavic Olise. Srovnání tak přišlo od jiného střídajícího hráče. V 86. minutě si navedl míč na střelu daleko za hranou vápna Schlupp, který spektakulární dělovkou do levého horního rohu branky zaznamenal první letošní gól.

Už čtvrtý vzájemný zápas z posledních pěti tak skončil nerozhodným výsledkem. Crystal Palace přivítá v příštím kole 6. května Manchester United, Fulham se představí o dva dny dříve na půdě Brentfordu.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele