25. kolo
17.02.2024 16:00 CET
0 : 5
(0:2)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Bukayo Saka (© AFP)

Arsenal převezl střelnici z Londýna i do Burnley. Gólové hody obohatil rozjetý Saka

Fotbalisté Arsenalu porazili ve 25. kole Premier League domácí Burnley 5:0. Kanonýři tak dokonale navázali na předchozí duel, v němž šestkrát skórovali do sítě West Hamu. Stejně jako proti Kladivářům se dvakrát trefil Bukayo Saka, jehož penalta ze 41. minuty byla už 24. gólem Kanonýrů ze standardní situace, což je v jejich podání nejvyšší počet za nejméně 19 posledních ročníků.

Arsenal předvedl o uplynulém víkendu jeden z nejlepších výkonů sezony a výhrou 6:0 ze hřiště West Hamu dokonale demonstroval svůj záměr bojovat o ligový titul. Jedním z jeho největších soupeřů byl Liverpool, který o uplynulém víkendu porazil Burnley. Pro nováčka se jednalo už o 17. porážku v ligové sezoně a do souboje s Kanonýry vstupoval s nejhorší domácí bilancí ze všech týmů anglické nejvyšší soutěže.

Favoritovi začalo utkání chutnat hned po úvodním hvizdu. Gabriel Martinelli našel přesnou šajtlí na hranici pokutového území volného Martina Ödegaarda, jenž si prvním dotykem nachystal míč do střelecké pozice a následně jej uklidil přesně k tyči. Na druhé straně se v ojedinělé příležitosti objevil Wilson Odobert. Ten se na levé straně šikovně zbavil svého strážce a z ostrého úhlu otestoval pozornost Davida Rayi. Ještě před odchodem do šaten pronikl do vápna Leandro Trossard, jehož postup zastavil nedovoleným způsobem Lorenz Assignon. Rozhodčí po právu ukázal na bílý puntík a Saka zdvojnásobil vedení Gunners.

Ani po změně stran nebrala mizérie domácích konce. Ödegaard vyzval krásnou přihrávkou ke skórování Saku, jenž v bezprostřední blízkosti Jamesovi Traffordovi napálil míč tvrdě pod břevno. Opařená defenziva The Clarets následně předvedla laxní rozehrávku, z čehož těžil Trossard, ale v nadějné příležitosti selhal. Chuť si belgický útočník spravil v 66. minutě. Slabý pokus Kaie Havertze ještě dokázal zblokovat Sander Berge, nicméně balon se posléze odrazil příhodně pro Trossarda, a ten vydařeným obstřelem na zadní tyč rozvlnil síť. Utkání se nakonec pro domácí proměnilo v noční můru. V 78. minutě totiž prokázal své technické dovednosti Havertz, který nejprve Hannesovi Delcroix nasadil jesličky a následně se štěstím zakončil do prostoru mezi tři tyče.

Londýňané se tak na osmifinále Ligy mistrů naladili pátou ligovou výhrou v řadě. V příštím kole přivítají 24. února Newcastle, Burnley se představí tentýž den na hřišti Crystal Palace.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele