26. kolo
24.02.2024 21:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Fanoušci Newcastlu (© AFP)

Karius prožil trpký návrat, Arsenal předvedl po portském neúspěchu výkon jako víno

Newcastle absolutně nestačil ve 26. kole Premier League na Arsenal a na Emirates Stadium prohrál 1:4. Hosté se museli vypořádat s několika absencemi, které se dotkly i brankářského postu, takže se mezi třemi tyčemi objevil v nejvyšší anglické soutěži poprvé od roku 2018 německý gólman Loris Karius. Kanonýři, namotivovaní nevydařeným utkáním Ligy mistrů v Portu, zasypali defenzivu soupeře kvantem útočných akcí, palbu domácích však paradoxně nastartoval smolným způsobem hostující obránce Sven Botman.

Vynikající ligová forma Gunners demonstrovaná gólovou explozí na hřištích West Hamu a Burnley byla zapomenuta po posledním nervózním výkonu v osmifinále Ligy mistrů v Portu, kde londýnský celek ani jednou nezamířil mezi tři tyče a po těsné porážce hazardoval s postupem. Další problémy mu chtěl způsobit Newcastle, jenž se rozehrál k solidním výkonům. Na Emirates ovšem uspěl naposledy v roce 2010.

O první nebezpečný moment se v osmé minutě postaral Bukayo Saka, jenž na hranici šestnáctky převzal míč a pohotově vypálil na branku Newcastlu. Jeden z obránců ovšem jeho střelu zblokoval a Karius neměl problém balon pokrýt. Bývalý hráč Liverpoolu v 18. minutě úspěšně zastavil také hlavičku Gabriela, vyražený míč se ale po několika nešťastných odrazech od hráčů Magpies ocitl za brankovou čárou a vlastní gól byl připsán Botmanovi. Na rozdíl dvou tref o několik okamžiků později zvýšil Kai Havertz, jehož ke skórování vybídl skvělou zpětnou přihrávkou Gabriel Martinelli. Kanonýři svého soupeře i nadále přehrávali a v další šanci se ocitl Saka, tentokrát ale zasáhnul Karius.

Newcastle se první střely na branku soupeře dočkal až po změně stran. Přízemní pokus Anthonyho Gordona však bez problémů zastavil David Raya. Možnost korekce skóre měl po hodině hry další ofenzivní hráč týmu ze severovýchodu Anglie Alexander Isak, uvnitř pokutového území ale mířil pouze nad břevno. Gólová radost tak propukla na druhé straně hřiště, kde se po šikovné individuální akci prosadil přízemní střelou ke vzdálenější tyči Saka. Netrvalo dlouho a čtvrtý přesný zásah přidal hlavou Jakub Kiwior, jenž se trefil poprvé v letošní sezoně. Závěr utkání přinesl ještě snižující branku, o kterou se po centru Dana Burna postaral hlavičkou Joe Willock.

Arsenal dal zapomenout na středeční zklamání a v lize nadále válí. Svou formu bude chtít předvést také 4. března na hřišti Sheffieldu. Newcastle o dva dny dříve přivítá Wolverhampton.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele