28. kolo
09.03.2024 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Gabriel Magalhaes (© AFP)

Ramsdalova minela Arsenal v titulovém závodě nepřibrzdila, v závěru rozhodl Havertz

Hráči Arsenalu nadále pokračují ve skvělé formě, když ve 28. kole Premier League porazili Brentford 2:1. Vítězství se však nerodilo snadno, když o rychle nabyté vedení přišli v závěru první půle, kdy Aaron Ramsdale při svém výkopu trefil Yoana Wissu, od nějž se míč odrazil do sítě. Člen anglické reprezentace se přitom v bráně Kanonýrů objevil v lize poprvé od listopadu. Pár minut před koncem základní hrací doby ale hlavou udeřil Kai Havertz, jenž rozhodl o osmé výhře domácích v řadě.

Ti se tak prodrali na první místo tabulky, kde se jen o bod za nimi nachází Liverpool se zápasem k dobru.

Vedení Arsenalu sáhlo zkraje roku po několikadenním herním soustředění v Dubaji a od té doby se výkony Kanonýrů rozzářily. Domácí fotbalisté zasáhli v roce 2024 do sedmi ligových zápasů a všechny vyhráli s celkovým skóre 31:3. Prostor k polevení ale nepřicházel vzhledem k vyrovnanému čelu tabulky ani proti Brentfordu, jehož útok vedl Ivan Toney silně spojovaný s přestupem do červené části severního Londýna.

Kanonýři na hrací ploše podle papírových předpokladů od úvodního hvizdu dominovali, dlouho se jim však nedařilo propracovat do nebezpečného zakončení. To se změnilo v 19. minutě, kdy si na povedený centr Bena Whitea naskočil Declan Rice a dobře umístěnou hlavičkou poslal míč za záda Marka Flekkena. Územní převaha svěřenců Mikela Artety pokračovala i po vstřelené brance, ale gólové příležitosti díky pevnému defenzivnímu bloku Včel nepřicházely. V nastavení první půle navíc chyboval Ramsdale, jehož pozdní odkop ve skluzu zblokoval Wissa tak šťastně, že se balon odrazil mezi tři tyče a na Emirates Stadium bylo srovnáno.

Trend z první půle pokračoval i po změně stran. Arsenal dobýval šestnáctku Brentfordu a zvyšoval svoje střelecké úsilí. Přesto byli v 55. minutě blíže vedoucí trefě hosté, když se snažil vyběhnutého Ramsdalea nachytat ranou z velké dálky Toney. Anglický gólman ale tentokrát skvěle zasáhl a odvrátil míč do zámezí. Zhruba čtvrthodiny poté se o slovo přihlásil stoper Nathan Collins, jenž vyplaval ve vápně osamocený, nicméně na Ramsdalea ze vzduchu nevyzrál. Rozhodnout tak mohl autor prvního gólu Rice, jehož projektil zpoza pokutového území skončil na spojnici brány. Londýňany to však mrzet nemuselo, jelikož se jejich hrdinou stal Havertz, který po druhé asistenci Whitea prostřelil Flekkena tvrdou hlavičkou pod břevno.

Ligová jízda Arsenalu rokem 2024 tak pokračovala ziskem dalších tří bodů. Příští zápas ho v Premier League čeká až 31. března, kdy pojede na stadion Manchesteru City. Brentford se představí už 16. března v Burnley.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele