1. kolo
18.08.2024 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Téji Savanier (© AFP)

Zápas mezi Montpellierem a Strasbourgem vítěze nepoznal

Že se o úvodní remízu letošního ročníku Ligue 1 postaraly právě tyto dva celky, vlastně není příliš velkým překvapením, jelikož k dělbě bodů mezi nimi došlo i při třetím vzájemném střetnutí v řadě. Na obou stranách barikády nepředstavuje jméno střelce žádné překvapení.

Jako první zkoušel štěstí kapitán Téji Savanier, ale že by se na tenhle jeho pokus mělo delší dobu vzpomínat, tak to zcela určitě ne. Poté si převahu na kratší čas vytvořili hosté, nicméně z ní nedokázali vytěžit nic, co by mělo jejich příznivce a příznivkyně zvednout ze sedadel. První opravdu velká šance tedy přišla na pořad odpoledne až po půl hodině hry.

Před rokem začali sezonu velice dobře nové posily MHSC, tedy Akor Adams a Musa Al-Tamari. Prvnímu jmenovanému poslal na malé vápno pěkný centr Jordan Ferri a jenom díky hbitému Johnssonovi nešla skvadra Michela Der Zakariana do vedení. Savanier záhy ukázal svou vytříbenou kopací techniku, když cílil opět na svého nigerijského spoluhráče, který si naběhnul mezi obránce, jenže se znovu musel sklonit před brankářským uměním muže v rukavicích, který v létě opustil potápějící se Bordeaux.

Do konce poločasu se ještě slabší střelou prezentoval Arnaud Nordin. Zato po změně stran se musel mít na pozoru Benjamin Lecomte. Tváří v tvář Emeghovi uspěl, protože tento jednadvacetiletý Holanďan nezasáhnul balon podle představ. Zato v 58. minutě cílil Habib Diarra krásnou ranou z hranice šestnáctky přesně k pravé tyči - 0:1.

S tím nemohli být domácí spokojení, a tak už za šest minut dostali šanci vyrovnat, když Johnsson podrazil Adamse. Při Savanierově penaltové exekuci sice vystihnul směr, nicméně na balon nedosáhnul - 1:1. Ve zbývajícím čase stálo za zmínku už jen zranění Diarry, kvůli kterému musel střídat. Pozoruhodné šance se na Stade de la Mosson už nekonaly.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele