32. kolo
04.05.2024 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Fanoušci Brestu (© AFP)

Brest po gólové divočině z minulého kola vyšel střelecky naprázdno proti Nantes

Brest remizoval ve 32. kole Ligue 1 na domácím stadionu s Nantes 0:0. Zatímco hosté mají se druhou nejhorší ofenzivou v soutěži dlouhodobý problém se střílením branek, Piráti se minulý víkend pořádně činili při výhře 5:4 na hřišti Rennes. Možná i proto se obrana Kanárků na svého soupeře pečlivě připravila a díky čistému kontu se alespoň o bod vzdálila barážové 16. pozici. Domácí naopak budou považovat smírný výsledek za ztrátu, jelikož je v pondělí může z vytoužené třetí příčky zajišťující přímý postup do Ligy mistrů sesadit Lille.

V sezoně 2004/2005 vyslal francouzský fotbal do Evropy vůbec poprvé Chateauroux a od té doby se na debutanta čekalo. Až v příštím ročníku se do pohárů podívá také Brest, který si úchvatnou výhrou nad Rennes vybojoval privilegium stát se 36. reprezentantem země galského kohouta na kontinentální scéně. Ve hře navíc stále byla účast v Lize mistrů, k níž mohl nakročit triumfem nad Nantes, jež ovšem venku prohrálo jediný z posledních sedmi duelů.

Přiblížit bretaňskému celku milionářskou soutěž mohl v deváté minutě Bradley Locko. Francouzský obránce si kousek za vápnem počkal na přihrávku Romaina Del Castilla a následně vypustil dělovku, kterou brankář Alban Lafont jen stěží vyrazil na roh. Na další nadějnou příležitost se čekalo do 40. minuty. Matthis Abline si převzal míč uprostřed hřiště a prokličkoval se s ním až před bránu domácích, kde nepovedeným lobem pouze otřel balon o boční síť. Stejný hráč se podobným způsobem dostal do ještě větší šance o chvíli později, když obešel i brankáře Marca Bizota, jenže pak z úhlu netrefil prázdnou bránu.

Po změně stran se jako první v šanci objevil hostující Tino Kadewere, který si našel centr na úrovni penaltového puntíku. Jeho zakončení ovšem postrádalo potřebnou razanci, a proto se stalo snadnou kořistí pro gólmana Bizota. Na druhé straně se naprosto stejně snažil prosadit Steve Mounié, hlavičkový pokus útočníka původem z Beninu ovšem přeletěl horní tyč. V dobré pozici se v závěru střetnutí po centrovaném míči Mostafy Mohameda ocitl nabíhající Kadewere, ten však ve sprintu nesrovnal krok, a skákavý míč tak posunul jen nad bránu.

Nantes tak potvrdilo solidní venkovní formu a počtvrté v řadě na hřištích soupeřů bodovalo. V příštím kole přivítá 12. května Lille, do Brestu přijede o dva dny dříve Reims.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele