32. kolo
04.05.2024 19:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Rennes (© AFP)

Domácí prokletí Mét nezlomil ani zázračný Mikautadze, Rennes ovládlo vyostřený závěr

Méty nezvládly duel 32. kola Ligue 1, když na vlastním stadionu prohrály s Rennes 2:3. Les Grenats táhl za bodovým ziskem z Ajaxu zapůjčený ostrostřelec Georges Mikautadze, jenž nejprve v 17. minutě otevřel skóre a na konci prvního dějství si připsal i asistenci. Naděje na posun do klidnějších vod ovšem domácím zmařil v 73. minutě proměněnou penaltou Benjamin Bourigeaud. Definitivní ránu uštědřil podrážděnému soupeři v závěru plném potyček Arnaud Kalimuendo, po jehož trefě se ze hřiště poroučel i přísně vyloučený Mikautadze. Les Rennais tak na hřišti nováčka natáhli sérii bez porážky už na 11 utkání.

Sobotní program francouzské nejvyšší soutěže nabídl hned několik stěžejních duelů pro určení sestupujících celků. Jeden z nich byl na programu i v Métách, v jejichž dresu zářil Mikautadze, autor šesti branek z posledních čtyř duelů. Rennes přicestovalo s velmi nelichotivou formou v zádech, jelikož od únorového vypadnutí z Evropské ligy vyhrálo jen dva ligové zápasy.

A právě rozhozené nálady v týmu z Bretaně využil rozjetý Mikautadze, jenž v 17. minutě utekl po straně celé obraně soupeře a z hranice vápna přehodil precizním lobem Steva Mandandu. Vedení outsiderovi dlouho nevydrželo, neboť si při útočné akci hostí Les Grenats špatně pohlídali Amineho Gouiriho, který se opřel do skákajícího balonu, jenž s otřením o protihráče poslal do sítě. V závěru první půle se o slovo znovu přihlásil Mikautadze. Gruzínský střelec tentokrát v roli nahrávajícího nalezl před brankou Papy Amadoua Dialla, a ten neměl problém vrátit nováčkovi náskok.

Krátce po začátku druhého poločasu mohl rozdíl navýšit Fali Candé. Krajní bek napřáhl z dálky a Mandanda se musel natáhnout proti jeho pumelici. Les Grenats své těsné vedení dlouho bez problémů hájili a sami častěji ohrožovali soupeřovu bránu. Zlom nastal po 70 minutách, kdy sudí po jednom střetu ve vápně domácích odpískal penaltu pro Rennes. K pokutovému kopu se postavil Bourigeaud a s přehledem proměnil.

Po vyrovnání na trávníku došlo k roztržce, která nechala některé hráče podrážděné až do finálního hvizdu. V závěru vyvolal povyk přímý kop Les Rennais, po jehož rozehrání dva střelecké pokusy zblokovala domácí defenziva a třetí rána rozezvučela tyč. Tým z Bretaně dokázal mnohem lépe zklidnit emoce, což nakonec v nastavení vedlo k velkému obratu, o který se po úniku postaral Kalimuendo. Rozhořčení se nejvíce podepsalo na Mikautadzem, jenž vyjel po protihráči a vysloužil si červenou kartu.

Méty tak odešly ze souboje s účastníkem jarní části Evropské ligy poraženy. V příštím kole se představí 12. května ve Štrasburku, Rennes přivítá tentýž den Lens.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Méty Mikautadze Ligue2 blízko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele