29. kolo
24.04.2024 19:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Oslavy hráčů PSG (© AFP)

Pařížanům chybí po suverénní výhře v Lorientu poslední krok k obhajobě titulu

PSG zvítězilo v dohrávce 29. kola Ligue 1 na hřišti Lorientu 4:1, a výrazně se tak přiblížilo k zisku svého 12. titulu. Pařížanům se stejně jako v nedělním utkání s Lyonem povedl úvod zápasu, když po trefách dvougólových hvězd Ousmana Dembélého a Kyliana Mbappého vedli už ve 22. minutě o dvě branky. Les Parisiens i díky rychlému startu svou úlohu zvládli, a tak mohli vyhlížet večerní střetnutí Monaka proti Lille s vědomím, že jakákoliv ztráta knížecího klubu jim zajistí definitivní jistotu zisku trofeje.

Les Merlus se po pěti kláních v řadě bez vítězství nacházeli na předposlední příčce, přičemž na záchranu ztráceli tři body. Oproti svým konkurentům měli odehráno o utkání méně, kterým však byla právě bitva s PSG. Pařížané navíc přijížděli na západ Francie ve skvělém rozpoložení, když po postupu do semifinále Ligy mistrů rozstříleli v minulém kole rozjetý Lyon.

První zajímavou příležitost si ale vytvořili domácí. Imran Louza se dostal k balonu a přesnou přihrávkou našel ve skvělé pozici stojícího Aymana Kariho, který však těsně minul. Trest za neproměněnou šanci přišel krátce po čtvrthodině hry. Na pravé straně míč obdržel Dembélé, navedl si jej do středu hřiště a střelou na zadní tyč nedal domácímu gólmanovi šanci.

Ve formě hrající celek z hlavního města Francie pokračoval v ofenzivních snahách i nadále a ve 22. minutě už vedl o dvě branky. Přízemní centr z levé strany totiž do sítě patičkou uklidil Mbappé. Les Merlus byli blízko snížení ve 31. minutě, kdy hlavičkoval po rohovém kopu z bezprostřední blízkosti Tiemoué Bakayoko, jenže proti jeho zakončení zasáhl fenomenálním zákrokem Gianluigi Donnarumma.

Začátek druhého dějství se nesl v opatrnějším duchu. Fotbalisté PSG se za dalšími trefami příliš nehnali a snahy domácích o snížení zase kazily nepřesnosti. Po hodině hry se připomněl Mbappé, který se u levého praporku nádhernou individuální akcí dostal přes jednoho z obránců a naservíroval míč přímo před branku, kde už měl snadnou práci Dembélé.

Nejlepší střelec probíhajícího ročníku Ligue 1 byl aktivní i nadále. Jeho další příležitost nicméně zlikvidoval gólman Yvon Mvogo. V 73. minutě se domácí dočkali snížení, když povedený centr Benjamina Mendyho dokázal hlavou do sítě uklidit střídající Mohamed Bamba. Vstřelený gól outsidera nabudil a v 80. minutě mohl zápas zdramatizovat Panos Katseris, jehož však skvěle vychytal Donnarumma. Definitivní tečku za utkáním poté udělal svým druhým gólem v duelu Mbappé.

Lorient se tak doma na překvapení nezmohl a i nadále zůstává v sestupové propasti. V následujícím kole vyzve 28. dubna Toulouse, Pařížané změří o den dříve síly s Le Havrem.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Fikus19

0:3

Reagovat
Fikus19

Reagovat
Pharrell

0:3 PSG win

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele