Souček: Nejdeme zápas na Interu jen odehrát, chceme body

Podle záložníka Tomáše Součka nejdou hráči Slavie úterní zápas v Lize mistrů na hřišti Interu Milán pouze odehrát, ale chtějí v něm získat body. Čtyřiadvacetiletá opora týmu věří, že Pražanům pomůžou zkušenosti z jarní části Evropské ligy, kdy je až ve čtvrtfinále zastavil pozdější vítěz Chelsea.

Souček v Černé Hoře dvě šance nedal, pak gólem přiblížil výhru

Reprezentační záložník Tomáš Souček v úterním zápase kvalifikace mistrovství Evropy v Černé Hoře nejprve dvě velké šance neproměnil, ale napotřetí už v zakončení uspěl a přiblížil český tým k vítězství 3:0. Fotbalistu Slavie těšilo prolomení střelecké smůly i částečné napravení sobotní porážky 1:2 v Kosovu.

Souček věří, že Slavia má větší šanci na LM než vloni a předloni

Tomáš Souček zažil po příchodu čínských majitelů do Slavie oba předchozí neúspěšné pokusy Pražanů o postup do základní skupiny Ligy mistrů. Před dvěma lety červenobílí vypadli s APOELem Nikósie a vloni neuspěli s Dynamem Kyjev. Čtyřiadvacetiletý reprezentační středopolař je přesvědčen, že tentokrát jsou slávisté na kvalifikaci připraveni nejlépe a v závěrečném 4. předkole proti rumunské Kluži mají největší šanci.

O Součka s Králem usiloval Spartak Moskva, Slavia prodej odmítla

O záložníky Slavie Tomáše Součka s Alexem Králem měl zájem Spartak Moskva. Pražané ale prodej reprezentačních záložníků a svých opor podle předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka odmítli a s pátým týmem uplynulé sezony ruské ligy ani nezačali jednat.

Souček si drží střeleckou formu, troufl si i na dloubák z penalty

Slávistický záložník Tomáš Souček si coby defenzivní záložník nadále drží střeleckou formu. Nejlepší hráč uplynulé ligové sezony úvodními dvěma brankami zařídil českému mistrovi vítězství 3:0 v Československém Superpoháru v Trnavě a za Pražany skóroval ve čtvrtém utkání po sobě. Svůj výkon navíc reprezentační středopolař korunoval dloubákem z penalty ve stylu Antonína Panenky.

Souček podepsal se Slavií novou pětiletou smlouvu

Nejlepší hráč uplynulé sezony první ligy Tomáš Souček podepsal s fotbalovou Slavií Praha novou pětiletou smlouvu a v Edenu by měl na podzim zůstat. Klub navýšil výstupní klauzuli v kontraktu se čtyřiadvacetiletým defenzivním záložníkem na 15 milionů eur (přes 383 milionů korun).

Souček věří, že může reprezentaci pomoci stejně jako Slavii

Tomáš Souček patřil k hlavním strůjcům slávistického titulu a stále důležitějším hráčem se postupně stává i pro reprezentaci. Nejlepší hráč uplynulé sezony české ligy cítí, že jeho pozice v národním týmu je úplně jiná, než když před dvěma a půl lety debutoval. Defenzivní záložník věří, že by reprezentaci mohl v nadcházejícím domácím dvojzápase evropské kvalifikace s Bulharskem a Černou Horou pomoci stejně jako Slavii.

Souček individuální cenu nikdy nečekal, odchod vidí 50 na 50

Když Tomáš Souček předloni před startem jara zamířil ze Slavie za hostování do Liberce, ve snu by ho nenapadlo, že za dva a půl roku bude vyhlášen nejlepším hráčem sezony první ligy. Čtyřiadvacetiletý defenzivní záložník, jenž pomohl červenobílým 13 góly k titulu a získal s nimi i domácí pohár, je v hledáčku řady zahraničních klubů.

Nejlepším hráčem sezony první ligy se stal slávista Souček

Nejlepším hráčem sezony první ligy se poprvé stal záložník Tomáš Souček, který pomohl pražské Slavii k titulu. V hlasování trenérů, kapitánů jednotlivých týmů a vybraných novinářů jasně zvítězil před nejlepším střelcem soutěže ruským útočníkem Nikolajem Komličenkem z Mladé Boleslavi a slovenským středopolařem Plzně Patrikem Hrošovským. Slavia ovládla i anketu o nejlepšího trenéra sezony, jímž se s velkým náskokem stal Jindřich Trpišovský...

Záložník Souček nevyloučil odchod ze Slavie

Možná poslední zápas v dresu pražské Slavie odehrál záložník Tomáš Souček. V posledním nadstavbovém kole první ligy se podílel gólem na výhře 2:1 nad Spartou, proti níž skóroval ve čtvrtém soutěžním duelu po sobě. Nejlepší ligový střelec červenobílých případný odchod do zahraničí nevyloučil.

Jít se Slavií do Ligy mistrů by bylo nejvíc, ví Souček

Jednou z největších slavistických jistot skvělé sezony byl Tomáš Souček. Ve finále MOL Cupu vzal na svá bedra tíhu pokutového kopu, který bezpečně proměnil, čímž vydláždil Slavii cestu k zisku double.

Hráčem sezony bude Hrošovský, Souček, nebo Komličenko

V nominaci na nejlepšího hráče první ligy jsou záložníci Patrik Hrošovský z Plzně, Tomáš Souček z mistrovské Slavie a útočník Nikolaj Komličenko z Mladé Boleslavi. Vítěz ankety Ligové fotbalové asociace (LFA) bude oznámen v pondělí na galavečeru v Národním domě na Vinohradech.

Slávista Souček si titulu cení víc než před dvěma lety

Záložník Tomáš Souček oslavil s pražskou Slavií druhý ligový titul po bezbrankové remíze v Ostravě ve čtvrtém kole nadstavby. Nynějšího prvenství si však cení víc, jelikož před dvěma lety strávil druhou polovinu mistrovského ročníku na hostování v Liberci.

Titul je blízko, ale nesmíme usnout na vavřínech, řekl Souček

Záložník Tomáš Souček výrazně přiblížil fotbalisty Slavie k ligovému prvenství. V 85. minutě trefou z hranice vápna na vzdálenější tyč dokonal obrat červenobílých, kteří ve třetím nadstavbovém kole skupiny o titul vyhráli 2:1. Ze zbývajících dvou duelů jim stačí bod.

Nervozita není, řekl Souček o ztrátě části náskoku před Plzní

Přestože hráči Slavie ztratili v čele ligové tabulky větší část svého náskoku před druhou Plzní a před nedělní přímou bitvou o titul s Viktorií mají k dobru už jen dva body, podle záložníka Tomáš Součka nejsou Pražané nervózní. Na Západočechy si před druhým kolem nadstavby i díky sestřihům při přípravě u videa věří.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele