Slávista Souček vyhrál podzimní část Zlatého míče ČR

Záložník Tomáš Souček má nakročeno k premiérovému vítězství ve Zlatém míči pro nejlepšího českého fotbalistu sezony. Slávistický středopolař ovládl podzimní část 24. ročníku ankety Klubu sportovních novinářů se ziskem 784 bodů. Před druhým brankářem Tomášem Vaclíkem ze Sevilly má výrazný náskok 181 bodů.

Všechny zápasy ve skupině byly jak přes kopírák, řekl Souček

Podle záložníka Tomáše Součka byly všechny zápasy Slavie v Lize mistrů skoro stejné. Pražané herně nezklamali a drželi s favority krok, vinou horší koncovky ale ve skupině získali jen dva body a skončili poslední. V závěrečném duelu prohráli 1:2 v Dortmundu. Souček věří, že nasbírané zkušenosti slávistům pomohou a v další sezoně se vrátí do prestižní soutěže ještě silnější.

Slávista Souček se těší na nejlepší atmosféru v kariéře

Záložník Tomáš Souček se před úterním zápasem Ligy mistrů v Dortmundu těší na nejlepší atmosféru, jakou v kariéře zažije. Věří, že vyhlášená kulisa na slavném Vestfálském stadionu nebude hráče Slavie svazovat, ale spíš je vyhecuje. Doufá, že se Pražané v závěrečném utkání navzdory jistému poslednímu místu v tabulce rozloučí s prestižní soutěží důstojně a předvedou podobně sympatický výkon jako v předchozích duelech.

Souček: Tabulku střelců nesleduji, pořád jsem defenzivní záložník

Přestože slávistický záložník Tomáš Souček dal proti Teplicím svůj osmý gól v ligové sezoně a k nejlepšímu kanonýrovi soutěže mladoboleslavskému Nikolaji Komličenkovi mu schází už jen jedna trefa, na vítězství mezi střelci nepomýšlí. Hlavně je rád, že jeho branky pomáhají týmu, který po výhře 3:0 dál vede po 16. kole tabulku o 11 bodů před Plzní.

Hráčem října se v lize stal Souček, mezi trenéry vyhrál Svědík

Hráčem měsíce v první lize za říjen se stal slávistický záložník Tomáš Souček. Nejlepším trenérem zvolili fanoušci a vybraní novináři kouče Slovácka Martina Svědíka. Ligová fotbalová asociace informovala o výsledcích v tiskové zprávě.

Souček věří, že slávisty atmosféra stadionu Camp Nou nepoloží

Záložník Tomáš Souček věří, že na hráče Slavie v úterním zápase Ligy mistrů v Barceloně nedolehne atmosféra a velikost proslulého stadionu Camp Nou. Čtyřiadvacetiletý reprezentant by rád napodobil dva týdny starý výkon z domácího utkání, v němž Pražané podlehli katalánskému favoritovi 1:2.

Souček podle Pasky a Tvrdíka Slavii v zimě neopustí

Záložník Tomáš Souček v zimě Slavii neopustí a v Edenu zůstane minimálně do konce sezony, řekl hráčův agent Pavel Paska serveru Seznam Zprávy. Předseda představenstva Pražanů Jaroslav Tvrdík to potvrdil, podle něj klub na nejlepšího hráče minulé ligové sezony navýší výstupní klauzuli, která aktuálně činí 15 milionů eur (383 milionů korun). Tvrdík o tom informoval na sociální síti twitter.

Součka štvalo, že neproměnil penaltu a nedosáhl na druhý hattrick

Slávista Tomáš Souček měl velmi blízko k tomu, aby dal podruhé v ligové kariéře hattrick a znovu proti Ostravě. Kapitán červenobílých však za stavu 2:0 neproměnil penaltu a k výhře 4:0 nad Slezany v 15. kole nejvyšší soutěže přispěl úvodními dvěma góly. Zahozený pokutový ho hodně štval.

Být jako kapitán proti Messimu je nepopsatelné, řekl Souček

Záložníka Slavie Tomáše Součka mrzelo, že si jeho tým ve třetím utkání základní skupiny Ligy mistrů nedokázal po vyrovnaném průběhu hry proti favorizované Barceloně připsat ani bod a prohrál 1:2. Ze zápasu si ale odnesl i mimořádný zážitek, když před výkopem jako kapitán Pražanů stanul po boku svého protějšku Lionela Messiho.

Souček je na kopání penalt pod tlakem zvyklý

Záložník Tomáš Souček ve 13. kole první ligy nastartoval proměněnou penaltou obrat Slavie v duelu proti Příbrami. V 63. minutě srovnal z pokutového kopu na 1:1 a o deset minut později druhou brankou stanovil konečný výsledek 3:1. Čtyřiadvacetiletý český reprezentant přiznal, že i když nebylo příjemné jít na penaltu za nepříznivého stavu, na podobné situace je zvyklý.

Češi podle Součka dokázali, že se mohou rovnat favoritům

Záložníka Tomáše Součka potěšilo, že si čeští reprezentanti výhrou 2:1 nad Anglií v kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy 2020 dokázali, že umějí hrát vyrovnaně s podobně favorizovanými týmy. Sám Souček přispěl k pátečnímu triumfu vyhraným hlavičkovým soubojem před vítězným gólem a tím, že v závěru zápasu při honbě Albionu za vyrovnáním kraloval ve vzduchu.

Souček věří, že Češi mohou Anglii porazit a napravit debakl 0:5

Tomáš Souček věří, že čeští reprezentanti mohou v pátečním zápase kvalifikace mistrovství Evropy doma porazit favorizovanou Anglii a napravit březnový debakl 0:5 z londýnského Wembley. Pro záložníka Slavie je souboj s Albionem výjimečný, protože Premier League je jeho nejoblíbenější soutěží.

Ztráta Plzně pro nás byla další motivace, řekl slávista Souček

Podle záložníka Tomáše Součka měli hráči Slavie před zápasem 12. kola první ligy v Jablonci o to větší motivaci, že jejich nejbližší konkurent v boji o titul Plzeň prohrála v Mladé Boleslavi. Pražané na severu Čech zvítězili 2:0 a na čele tabulky odskočili druhé Viktorii už na šest bodů. Souček to ale nepovažuje za nijak stěžejní náskok.

Disciplinární komise projedná údajné Tettehovo plivnutí na Součka

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace se bude ve čtvrtek na pravidelném zasedání v Praze zabývat údajným plivnutím sparťana Benjamina Tetteha v nedělním ligovém derby na slávistu Tomáše Součka. Komise si vyžádala vyjádření obou klubů i slávistického záložníka.

Se Spartou bych hrál třikrát za půl roku, řekl střelec Souček

Slávista Tomáš Souček opět prodloužil svou unikátní střeleckou bilanci v zápasech se Spartou. Čtyřiadvacetiletý reprezentační záložník z penalty otevřel skóre dnešního šlágru 10. ligového kola na Letné a za posledních pět soutěžních derby se prosadil už pošesté. Se Spartou by nejraději hrál třikrát za půl roku.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele