Souček poprvé vyhrál anketu Zlatý míč ČR o fotbalistu sezony

Záložník Tomáš Souček poprvé v kariéře vyhrál novinářskou anketu Zlatý míč o nejlepšího českého fotbalistu sezony. Pětadvacetiletý středopolař anglického West Hamu ve 24. ročníku jasně ovládl jarní i podzimní část hlasování a s velkým náskokem 391 bodů porazil druhého obhájce trofeje brankáře Tomáše Vaclíka. Třetí místo obsadil další gólman Ondřej Kolář.

Souček takový úvod v Anglii nečekal, do týmu zapadl jako puzzle

Tomáš Souček nečekal, že se mu po zimním příchodu do West Hamu ze Slavie bude tolik dařit. Pětadvacetiletý záložník si pochvaluje, že mu výborně sedla hra "Kladivářů" a že do týmu zapadl jako dílek do skládačky puzzle. Z pozici defenzivního středopolaře dal na jaře v Premier League tři góly a pomohl West Hamu k záchraně, díky níž na něj klub uplatnil opci na přestup.

Podle kouče Trpišovského bude Souček za rok v top týmu

Trenéra Slavie Jindřicha Trpišovského nepřekvapilo, že se Tomáš Souček po zimním odchodu do West Hamu dokázal tolik prosadit. Předpokládá, že pětadvacetiletý záložník, který dnes do londýnského klubu z Edenu přestoupil, bude za rok hrát v top týmu.

Souček oficiálně podepsal West Hamu. Dostal čtyřletý kontrakt

West Ham po záchraně v anglické lize oficiálně uplatnil automatickou opci na přestup na Tomáše Součka, který v týmu od zimy hostoval z pražské Slavie. "Kladiváři" podepsali s reprezentačním záložníkem čtyřletou smlouvu. West Ham i Slavia o tom informovaly na svých webech.

Moyes: Nevím, zda bychom bez Součka zůstali v Premier League

Manažer West Hamu David Moyes vyzdvihl klíčovou roli záložníka Tomáše Součka v boji o záchranu v anglické lize. Skotský lodivod si není jistý, zda by se "Kladiváři" bez českého reprezentanta udrželi v Premier League, což před závěrečnými dvěma koly mají téměř jisté. Londýnský klub Součka po sezoně koupí z pražské Slavie za více než 520 milionů korun jako historicky nejdražšího hráče z české ligy.

Souček přestoupil do West Hamu jako nejdražší hráč z české ligy

Záložník Tomáš Souček přestoupil z pražské Slavie do West Hamu, klub na něj využil opci. Oficiálně bude obchod oznámen po nedělním konci sezony anglické ligy. Na twitteru o tom informoval účet West Ham News, předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík následně tuto novinku sdílel. Souček se tak stane nejdražším fotbalistou z české ligy v historii.

Premier League v kostce: 36. kolo

Šestatřicáté kolo anglické Premier League je minulostí, přičemž vzpomínat se na něj bude jako na plné důležitých a zajímavých utkání. O osudu pro příští sezónu se dost možná rozhodovalo ve vzájemném zápase mezi West Hamem a Watfordem, celky bilancujícími těsně nad propastí.

Souček West Hamu moc pomohl a tým obohatil, chválil střelce Moyes

Manažer West Hamu David Moyes znovu chválil Tomáše Součka. Reprezentační záložník přispěl gólem k páteční výhře 3:1 nad Watfordem, která londýnský celek výrazně přiblížila k záchraně v anglické lize. Souček podle skotského kouče od lednového příchodu "Kladivářům" hodně pomohl a spolu s další posilou Jarrodem Bowenem představuje pro mužstvo mimořádný přínos.

PODCAST: Premier League s analytikem

Nejlepší možný post pro Tomáše Součka v sestavě West Hamu, co chybí United a Chelsea k naprosté dokonalosti a v čem jsou mizerní Brendan Rodgers s Davidem Moyesem. A i mnoho dalšího. To jsou témata nové epizody fotbalového podcastu Kontrapresink.

Nejlepším hráčem ligy bude Kolář, Stanciu, nebo Souček

V nominaci na nejlepšího hráče první ligy jsou brankář Ondřej Kolář a záložníci Nicolae Stanciu a Tomáš Souček z mistrovské Slavie. Mezi trenéry se o ocenění budou ucházet Jindřich Trpišovský ze Slavie, Adrian Guľa z Plzně a Pavel Hoftych z Liberce. Výsledky zveřejní Ligová fotbalová asociace ve čtvrtek.

Ve West Hamu jsem se usadil, z gólů mám radost, řekl Souček

Reprezentant Tomáš Souček v anglické lize vstřelil gól dvakrát za sebou a West Hamu pomáhá k důležitým bodům na cestě za záchranou. Pětadvacetiletý záložník cítí, že se v londýnském týmu už naplno usadil a vedle branek má radost i z většího prostoru na hřišti.

Češi v zahraničí: Škoda v klubu kanonýrů, Vaněček se trefil dvakrát

Milan Škoda vstoupil gólem z penalty za Rizespor do Klubu ligových kanonýrů. Šlo o jeho 100. branku v kariéře. V turecké lize se střelecky prosadil také obránce Filip Novák za Tranbzonspor. David Vaněček se dvakrát trefil v maďarské lize za Puskás Akademii. Na Slovensku se blýskl za Pohronie obránce Petr Pavlík.

Souček bude ve West Hamu hostovat až do konce sezony

Záložník Tomáš Souček bude ve West Hamu hostovat ze Slavie až do konce sezony, která byla neplánovaně prodloužena kvůli pandemii koronaviru. Londýnský klub o dohodě informoval dnes na svých internetových stránkách.

Souček je rád za návrat Premier League, má za sebou čtyři testy

Záložník West Hamu Tomáš Souček je rád, že v anglické lize čtvrtečním oznámením restartu přerušené sezony skončilo období nejistoty. Provizorní datum návratu je 17. červen. Výhodou podle Součka je, že i když budou zápasy probíhat bez diváků, týmy je odehrají na vlastních stadionech a nikoliv na neutrálních hřištích. Obnovení soutěže navíc podle něj berou v Anglii natolik svědomitě, že hráči neustále procházejí testy na koronavirus.

Souček v Londýně sám trénuje, víc se věnuje dceři i angličtině

Pro fotbalistu West Hamu Tomáše Součka je docela náročné zvyknout si na život v Londýně v době koronavirové pandemie. Reprezentační záložník se během přestávky anglické ligy udržuje ve formě hlavně individuálním tréninkem v parku a je rád, že teď má víc času na malou dceru a studium angličtiny.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele