Češi v zahraničí: Souček rozhodl o výhře West Hamu, Barák se trefil proti AC Milán

Tomáš Souček vstřelil vítěznou branku za West Ham proti Fulhamu, v italské lize se znovu prosadil Antonín Barák na půdě AC Milán. V dobrých výkonech pokračuje v Nizozemsku Václav Černý, jenž znovu asistoval u vítězství Twente. Trefili se i záložník Jaroslav Navrátil v maďarské lize a Tomáš Chorý v belgické.

Souček se bál, že jeho první ligový gól v sezoně nebude platit

Tomáš Souček se bál, že jeho vítězný gól v sobotním utkání 8. kola anglické ligy proti Fulhamu nebude kvůli ofsajdu uznán. Nakonec jeho první trefa v tomto ročníku Premier League platila a v první minutě nastavení rozhodla o výhře West Hamu 1:0. Trenér David Moyes věří, že Souček přidá další branky.

Češi v zahraničí: Pekhart kraluje střelcům v Polsku, dařilo se "Italům"

O víkendu se dařilo Čechům v Itálii. Jakub Jankto skóroval v janovském derby za Sampdorii, Antonínu Barákovi se podařilo vstřelit hned dvě branky za Hellas Verona do sítě Beneventa. Dobrou formu posledních týdnů potvrdil v nizozemské lize bilancí 1+1 Václav Černý. Ve střeleckých manévrech v Polsku zase pokračuje Tomáš Pekhart z Legie Varšava.

Součka mrzela prohra na Anfieldu, v úvodu sezony chtěl víc bodů

Defenzivního záložníka Tomáše Součka mrzelo, že si fotbalisté West Hamu neodvezli ze sobotního zápasu anglické ligy na hřišti obhájce titulu Liverpoolu ani bod a po sedmi utkáních jich mají na kontě osm. Po zápasech s elitními celky čeká "Kladiváře" v sobotu londýnské derby s předposledním Fulhamem.

Češi v zahraničí: České góly na Slovensku, hvězdou víkendu Jankto

Obránce West Hamu Vladimír Coufal si připsal asistenci v utkání proti Manchesteru City. Hvězdou víkendu se však stal Jakub Jankto ze Sampdorie Janov, jenž se brankou a asistencí podílel na vítězství 3:1 na půdě Atalanty Bergamo. Na Slovensku skórovali Nicolas Šumský a Oskar Fotr. V nizozemské Eredivisie pokračuje ve své renesanci záložník Václav Černý, který zapsal další gólovou přihrávku.

Snad se před ManCity udržíme v tabulce co nejdéle, řekl Souček

Podle Tomáše Součka panuje ve West Hamu dobrá atmosféra, díky níž si "Kladiváři" věří i na takové týmy jako Manchester City. S tím v sobotním 6. kole anglické ligy remizovali 1:1. Londýnský celek je v neúplné tabulce jedenáctý právě před "Citizens", kteří mají duel k dobru. Souček doufá, že to tak vydrží co nejdéle.

Češi v zahraničí: Pekhart se trefil dvakrát za Legii, Hora míří za titulem

Tomáš Pekhart se zaskvěl dvěma brankami v polské lize a rozhodl o vítězství Legie Varšava. Jednou se trefil i Michal Frydrych za Wislu. Asistenci si připsal za nizozemské Twente záložník Václav Černý, který na sebe letos na podzim vytrvale upozorňuje. Gól vstřelil také v Lotyšsku Jakub Hora, jenž podle všeho míří v tamní soutěži za titulem. Debut v belgické lize má za sebou útočník Tomáš Chorý.

Češi v zahraničí: Petrášek se trefil a vyrazil na repre. První gól dal Schick, ale zranil se

Úvodní branku v Leverkusenu vstřelil útočník Patrik Schick. Pak se ale zranil a musel střídat. Potřetí v řadě za Twente skóroval Václav Černý. Obránce Tomáš Petrášek znovu skóroval v polské lize za Rakow Czestochowa a poté vyrazil poprvé v kariéře na reprezentační sraz. Důležitou asistenci si v utkání proti Zenitu Petrohrad zapsal záložník Spartaku Moskva Alex Král. V maďarské lize se zase mezi střelce zapsal Jaroslav Navrátil.

Podle Součka si fanoušci West Hamu Coufala zamilují

Defenzivní záložník Tomáš Souček nepochybuje, že si fanoušci West Hamu zamilují obránce Vladimíra Coufala, který v pátek do týmu "Kladivářů" přestoupil z pražské Slavie. Souček věří, že se jeho parťák z české reprezentace bez problémů adaptuje na Premier League a že díky své povaze snadno zapadne do kabiny londýnského mužstva.

Češi v zahraničí: Součkovi ukradli gól, Petráškovi a Černému zůstaly

Tomáš Souček se podílel na vítězství West Hamu United, ale branku mu nakonec sebrali. Pavel Kadeřábek si zase v bundeslize užil triumf Hoffenheimu nad Bayernem. Gól dával v polské lize obránce Tomáš Petrášek a s Rakówem atakuje čelo tabulky. Branky začíná sbírat Václav Černý v nizozemském Twente. Michael Krmenčík se v Belgii musel spokojit s asistencí...

Češi v zahraničí: Zazářil Krmenčík, dva góly dal i Schwarz

Dvě branky Michaela Krmenčíka pomohly Bruggám k jasnému vítězství ve Waregemu. Střelecky zasvítil v polské lize Petr Schwarz. Dvěma proměněnými penaltami pomohl k vítězství Rakówa nad Bielskem Bialou...

Češi v zahraničí: Střelecký víkend! Premiérové trefy Krmenčíka, Schicka i Kalase

Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští hráči v zahraničních soutěžích. V Anglii se trefil obránce Bristolu Tomáš Kalas. Poprvé v belgické lize skóroval Michael Krmenčík i v německém Leverkusenu Patrik Schick. Branku si ovšem připsali i Milan Škoda za turecký Rizespor, Tomáš Pekhart z Legie Varšava či Tomáš Wágner z kyperské Salaminy.

S reprezentací neodjedou na Slovensko Schick, Souček ani Kolář

S českou reprezentací kvůli koronaviru u jednoho člena širšího realizačního týmu dnes neodcestují k pátečnímu úvodnímu zápasu Ligy národů na Slovensko tři hráči včetně dvou opor. Záložník Tomáš Souček a útočník Patrik Schick byli na základě rozhodnutí hygienické stanice preventivně umístěni do karantény, protože přišli do blízkého kontaktu s nakaženou osobou. Testy mají negativní.

Souček doufá, že si střeleckou formu přenese i do nové sezony

Defenzivní záložník anglického West Hamu Tomáš Souček věří, že se na něm v nové sezoně projeví letní odpočinek a náročná příprava. Zároveň doufá, že si do nového ročníku přenese střeleckou formu z konce předchozí sezony a letní přípravy.

Souček prožil životní sezonu a už se těší na začátek té další

Záložník Tomáš Souček, který získal Zlatý míč pro nejlepšího českého fotbalistu sezony, považuje uplynulý ročník za svůj životní. Je nadšený, jak mu vyšel úvodní půlrok ve West Hamu, kam následně po záchraně v Premier League přestoupil ze Slavie. Pochvaluje si, jak ho přijala kabina i že se výrazně zlepšil v angličtině. Už se těší na novou sezonu a na to, až ještě více pozná Londýn.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele