Nejvyšší individuální meta, řekl český fotbalista roku Souček

Záložníka Tomáše Součka nikdy v životě nenapadlo, že se jednou stane českým fotbalistou roku. Reprezentační středopolař, který v lednu zamířil ze Slavie do West Hamu, označil vítězství v tradiční anketě FAČR za nejvyšší možnou individuální metu. Při pandemii koronaviru má v Londýně třítýdenní samostatnou přípravu v domácích podmínkách a chodí jen na krátké procházky s dcerou.

Záložník Souček se poprvé stal českým Fotbalistou roku

Záložník Tomáš Souček byl poprvé v kariéře zvolen českým Fotbalistou roku. Pětadvacetiletý středopolař, který v lednu zamířil z pražské Slavie do anglického West Hamu, vyhrál v 55. ročníku tradiční ankety Fotbalové asociace ČR s velkým náskokem před obhájcem trofeje brankářem Tomášem Vaclíkem a středopolařem Vladimírem Daridou. Výsledky oznámila FAČR v tiskové zprávě, slavnostní vyhlášení bylo zrušeno kvůli pandemii nového koronaviru.

Češi v zahraničí: Ondrášek zase zářil, Pospíšil rozhodl z penalty

Zdeněk Ondrášek začala v dresu Dallasu v zámořské Major League Soccer ve velkém stylu. Po střeleckém úspěchu v prvním kole se trefil i tentokrát proti Montrealu, navíc si připsal i asistenci. V polské lize zase rozhodl o vítězství Jagiellonie Bialystok proměněnou penaltou záložník Martin Pospíšil.

Premier League v kostce: Únor

Únor bývá v Premier League zpravidla klidnějším měsícem. Definitivně utichne povánoční šílenství a navíc se zraky fanoušků začnou upínat na Ligu mistrů. Tento únor však v Anglii posbíral obrovské množství pozornosti navzdory tomu. Něco víc jsme se dověděli o zcela zbytečně tajemném systému VAR, zažili jsme skutečnou bouři i bouři obraznou, kterou teď řeší právníci Man City, no a zatímco si kousek slávy ukousli i čeští fotbalisté, Liverpool poprvé prohrál.

EF Podcast #31: Souček, Vydra, Kepa, VAR

Bude z Tomáše Součka opora West Hamu? Měla by Chelsea vyměnit gólmana? Jak bude vypadat budoucnost Matěje Vydry? Je Trent Alexander-Arnold nejlepší krajní bek ve vesmíru? A kde je největší problém systému VAR? To vše a mnohem více v novém EF Podcastu.

Zraněný Souček bude West Hamu chybět zhruba tři týdny

Zraněného fotbalistu West Hamu Tomáše Součka čeká zhruba třítýdenní pauza. Reprezentační záložník kvůli svalovým potížím nedohrál pondělní zápas anglické ligy v Liverpoolu. Londýnský klub o době předpokládané absence Součka informoval na twitteru s tím, že jde o lehčí zranění.

Moyes: Součkovo zranění bylo velkou ztrátou, hrál báječně

Manažera West Hamu Davida Moyese mrzelo, že v pondělí dohrávce 27. kola anglické ligy v Liverpoolu musel záložníka Tomáše Součka nuceně střídat už ve 47. minutě. Zranění českého reprezentanta považoval za velkou ztrátu pro svůj tým, který s lídry tabulky prohrál 2:3, protože byl podle něj Souček v prvním poločase báječný.

Češi v zahraničí: Vydrovi to pálí. Premiérově se trefili Pekhart a Břečka

Matěj Vydra se podruhé v řadě trefil v anglické lize za Burnley. Tomáš Souček naopak na Anfieldu proti Liverpoolu odehrál jen něco málo přes poločas kvůli zranění. V polské lize se trefili dva Češi, zatímco Tomáši Petráškovi a jeho Rakówu to na body nestačilo. Tomáš Pekhart pečetil vítězství Legie Varšava svou první brankou po přestupu. Premiérový gól vstřelil i obránce Tomáš Břečka v Turecku.

Moyes si pochvaluje běžecké schopnosti posily Součka

Manažer West Hamu David Moyes je zatím velmi spokojen s novou českou posilou Tomášem Součkem a především s jeho fyzickou kondicí. Čtyřiadvacetiletý defenzivní záložník uchvátil zkušeného kouče v minulém utkání na půdě Manchesteru City, kde naběhal 13,1 kilometru, což podle klubových statistik od roku 2014 nikdo v dresu "Kladivářů" nedokázal.

Souček má Premier League nejraději, věří, že se do Slavie vrátí

Tomáš Souček cítil, že nastal správný čas na přesun ze Slavie do zahraničí, proto se rozhodl přijmout nabídku West Hamu. Anglickou ligu považuje za nejlepší na světě a odmala si přál, aby si ji mohl zahrát. Slavii neopouští s lehkým srdcem a věří, že se do pražského klubu jednou vrátí.

Souček odešel do West Hamu, může se jednat o nejdražší odchod z ligy

Tomáš Souček odešel ze Slavie do West Hamu a může se stát nejdražším českým hráčem, který zamířil do zahraničí. Čtyřiadvacetiletý reprezentační záložník bude nejprve v anglickém klubu za 113 milionů korun hostovat do konce sezony. Pokud se klub v Premier League zachrání, automaticky uplatní na hráče opci a za jeho přestup zaplatí Pražanům dalších 408 milionů korun.

Souček má všechno, co West Ham potřebuje, řekl manažer Moyes

Manažer anglického West Hamu David Moyes ocenil záložníka Tomáše Součka, který je blízko přestupu do londýnského klubu z pražské Slavie. Podle skotského kouče čtyřiadvacetiletý český reprezentant splňuje všechno, co "Kladiváři" momentálně potřebují.

Souček jedná s West Hamem, může jít o rekordní přestup z ligy

Reprezentant Tomáš Souček je blízko přestupu z pražské Slavie do anglického klubu West Ham United. Čtyřiadvacetiletý záložník v Londýně absolvuje testy, zdravotní prohlídku a jednání o smlouvě. Podle šéfa Slavie Jaroslava Tvrdíka by se Souček v případě, že se přestup uskuteční, mohl stát nejdražším českým fotbalistou, který odešel do zahraničí.

Trpišovský: Souček má na přestup morální právo, přejeme mu to

Podle trenéra Slavie Jindřicha Trpišovského by případný odchod záložníka Tomáše Součka znamenal pro obhájce titulu obrovské oslabení, ale zahraniční angažmá by mu přál. Kouč řekl, že po letech v červenobílém dresu má na něj Souček morální právo. O slávistického tahouna se údajně zajímají Monako a celky Premier League Brighton a West Ham.

Nejlepší rok, řekl vítěz podzimní části Zlatého míče Souček

Záložník Tomáš Souček, který po podzimní části vede novinářskou anketu Zlatý míč pro nejlepšího českého fotbalistu sezony, označil končící rok za nejlepší v kariéře. Čtyřiadvacetiletý reprezentační středopolař si pochvaluje letní rozhodnutí zatím neodejít do zahraničí. Se Slavií si zahrál skupinu Ligy mistrů a bez porážky s ní vede o 16 bodů českou ligu před Plzní.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele