Souček změnil výkony celého týmu, chválil jej trenér Moyes

Manažer West Hamu David Moyes si po úterní výhře 3:2 na půdě Crystal Palace pochvaloval, že defenzivní záložník Tomáš Souček po svém loňském příchodu dokázal změnit výkony celého týmu. Pětadvacetiletý český reprezentant dal poprvé v jednom utkání anglické ligy dva góly a věnoval je své ženě.

Češi v zahraničí: Gebre Selassie rozhodl, Krmenčík se znovu trefil za PAOK

Theo Gebre Selassie se trefil za Werder Brémy a rozseknul důležité utkání s Augsburgem. V Turecku přidal další branku z pokutového kopu Milan Škoda. A Michael Krmenčík pokračuje ve vydařeném startu v řecké Soluni. Ve čtvrtém utkání dal druhý gól.

Souček byl nominován na hráče měsíce v Premier League

Český reprezentant Tomáš Souček byl v anglické lize nominován na cenu pro nejlepšího hráče soutěže za prosinec. Defenzivní záložník West Hamu je v nominaci s dalšími sedmi hráči. Vítěz bude oznámen příští týden.

Boom Saka Laca: Sestava 17. kola Premier League

Ještě před Vánoci byli všichni přesvědčení, že Arsenal zažívá nejhorší sezónu div ne za celou historii klubu. Tým se pohyboval poblíž sestupové zóny, měl silně záporné skóre a na měl na kontě stejně bodů jako zápasů. A to, jak my, co známe pravidlo 40 bodů, dobře víme, je skutečně bilance na padáka. Jenže Premier League je kouzelná a i Gunners po mávnutí proutku dokonale září...

Češi v zahraničí: Součkův salát, tři góly na Kypru a Škoda ve formě

Gól Tomáše Součka a následná etuda s bramborovým salátem pobavily Anglii. Milan Škoda potvrzuje vynikající formu v Turecku. Za Rizespor už nasázel pět gólů. Dokonce dvougólový zápas má pak za sebou na Kypru Tomáš Wágner, který se přibližuje čelu tamní tabulky střelců. Vladimír Darida se zase blýskl dvěma asistencemi v bundeslize...

Souček věnoval vítězný gól nedávno narozené dceři Coufala

Záložník Tomáš Souček věnoval páteční gól, kterým na Nový rok zařídil West Hamu v anglické lize cennou výhru 1:0 na hřišti Evertonu, nedávno narozené dceři českého spoluhráče Vladimíra Coufala. Reprezentační středopolař si zápasy na přelomu roku zamiloval a uvítal, že místo pojídání bramborového salátu a cukroví mohl během vánočního období hrát Premier League.

Souček žije v Anglii svůj sen a užívá si i nabitý závěr roku

Tomáš Souček je nadšený z toho, jak mu vyšel první rok ve West Hamu. Český záložník odehrál všechny podzimní zápasy v Premier League v základní sestavě a se čtyřmi góly se dělí o pozici nejlepšího týmového střelce. Pětadvacetiletý reprezentant přiznal, že si chvílemi připadá jako ve snu. Užil si i své první "fotbalové" Vánoce v Anglii a těší se na premiérové utkání na Nový rok.

Souček suverénně ovládl podzimní část ankety Zlatý míč ČR

Tomáš Souček má nakročeno k obhajobě vítězství v anketě Zlatý míč pro nejlepšího českého fotbalistu sezony. Záložník anglického West Hamu suverénně ovládl podzimní část 25. ročníku hlasování Klubu sportovních novinářů se ziskem 738 bodů a před druhým obráncem Vladimírem Coufalem, který je v londýnském týmu jeho klubovým spoluhráčem, má náskok 256 bodů.

Češi v zahraničí: To je kanonáda. Krásné góly dali Schick i Pekhart. Stříleli i další

Jakub Jankto pomohl k vítězství Sampdorie brankou i asistencí. Parádním gólem do sítě Bayernu se blýskl Patrik Schick z Leverkusenu. Tomáš Pekhart je nejlepším střelcem polské ligy, ale tentokrát jeho povedená trefa do sítě Mielce Legii Varšava nepomohla. Ani branka Milana Škody nestačila Rizesporu k bodům v Trabzonu. V Rumunsku se trefil obránce Ondřej Bačo, na Kypru zase Tomáš Wágner.

Češi v zahraničí: Souček odstartoval povedený střelecký víkend!

Tomáš Souček už v pátek načal střelecky povedený víkend českých legionářů brankou proti Leedsu. V Maďarsku se následně trefil Jakub Plšek, ale to byl jen začátek. Posléze se totiž trefil také Jakub Jankto na Maradonově stadionu v Neapoli a hned čtyři branky měli na svědomí Češi v Polsku. Přesněji řečeno dva střelci. Tomáš Pekhart pomohl dvěma brankami k vítězství Legie Varšava v Krakově a Petr Schwarz dvěma proměněnými penaltami zase k triumfu Rakówa Czestochowa nad Jagiellonií. A k tomu všemu ještě Milan Škoda zařídil v nastavení vítězství tureckého Rizesporu.

Vládce Souček a krize mocných: Sestava 12. kola Premier League

Dávno pryč jsou doby staré dobré Big Four. Časy, kdy Premier League vládli Lampard s Gerrardem nebo Rooney, Ronaldo či Fabregas. Teď je tu něco jako "velká šestka", tedy alespoň co se týče značky klubu a jmen na papíře. Realita je však v letošní sezóně jiná - a dvanácté kolo ji odkrylo v celé nahotě. Do čela se derou Leicester, Southampton nebo West Ham. A z mocných bohatých velkoklubů nevyhrál ani jeden jediný...

Věděli jsme, že Souček má v sobě góly, řekl kouč West Hamu Moyes

Manažer West Hamu David Moyes znovu ocenil přínos Tomáše Součka pro tým. Český defenzivní záložník v pátečním utkání 12. kola anglické ligy pomohl "Kladivářům" brankou k výhře 2:1 na hřišti nováčka z Leedsu. Souček se trefil ve druhém kole po sobě. Moyes už při jeho lednovém příchodu ze Slavie věděl, že má v sobě góly.

Češi v zahraničí: Góly v bundeslize i Premier League. Dál pálí také Pekhart

Tomáš Souček se střelecky prosadil proti slavnému Manchesteru United, jeho mužstvu to ale nakonec k bodům nepomohlo. Lépe na tom byl Patrik Schick, který zkompletoval vítězství Leverkusenu. Pozici elitního snajpra si v polské lize upevňuje Tomáš Pekhart. Další důležitou brankou přispěl k vítězství Legie Varšava nad Lechií Gdaňsk. A gól zaznamenal i Michael Lüftner na Kypru.

Češi v zahraničí: Další góly Pekharta a Chorého. Prosadil se také Vaněček

Českým útočníkům se uplynulý víkend povedl. Tomáš Pekhart skóroval za Legii Varšava, i když to nakonec k vítězství nestačilo. Lépe na tom byl Tomáš Chorý z belgického Waregemu, jehož branka pomohla k výhře nad Gentem. David Vaněček zase brankou v nastaveném čase rozhodl o vítězství Puskás Akademie na půdě Honvédu Budapešť.

Češi v zahraničí: Přikryl s Pospíšilem řádili v Polsku. Wágner skolil Čechy na Kypru

Martin Pospíšil a Tomáš Přikryl řádili v zápase polské Jagiellonie Bialystok proti Plocku, dohromady nasbírali gól a čtyři asistence. Jaroslav Navrátil se rozjel v maďarské lize, v krátké době přidal český záložník za Kisvárdu druhou branku. Gólovou radost si prožil i Tomáš Wágner na Kypru, jeho Nea Salamína navíc díky tomu porazila silnou Omonii Nikósie. Asistenci bezprostředně po nástupu na hřiště zapsal Michael Krmenčík v barvách belgických Brugg.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele