19. kolo
18.03.2015 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Slavia Praha 1:0

Plzeň uspěla v dohrávce 19. kola české nejvyšší soutěže poté, co doma zdolala Slavii 1:0. O jedinou gólovou trefu se postaral v 72. minutě Holenda. Vítězství mohlo být ještě jednoznačnější, ale brankář Slavie Berkovec se vytáhl několika skvělými zákroky a zabránil dalším gólům. Západočeši si dnešní výhrou upevnili vedoucí postavení v tabulce a ligu vedou o pět bodů před druhou Spartou.

Již ve druhé minutě mohli jít domácí fotbalisté do vedení, ale Berkovec se dvakrát dobře činil. Skvěle zasáhl proti Procházkovi, jemuž vyrazil míč a zneškodnil následnou dorážku. Tu by nakonec nemusel řešit, neboť hráči Plzně byli v ofsajdu. Další velký zákrok vytáhnul Berkovec v desáté minutě, kdy zpacifikoval Mahmutovičovu střelu z hranice pokutového území. O čtyři minuty později posledně jmenovaný útočník trefil tyč a Mikula skluzem nedovolil Hubníkovi dorazit míč do brány. V 25. minutě předvedlo krásnou akci trio Kolář-Kovařík-Mahmutovič. Ta skončila gólem, ovšem z ofsajdu. Stav byl tak stále bezbrankový, ten vydržel až do konce první půle. Mnohem aktivnější byli favorité z Plzně, když vyslali čtyři střely na bránu, zatímco slávisté pouze jednu.

Hned po změně stran padly dva góly, ale oba opět z ofsajdu. Nejprve domácí Mahmutovič a tři minuty nato se z branky nemohl radovat ani slávista Zmrhal. O několik okamžiků později si sešívaní vypracovali první vážnější gólovou příležitost. Zmrhalův centr zakončoval Škoda, ale plzeňský gólman Kozáčik výborným zákrokem zneškodnil jeho pokus. Do další šance se opět dostal z domácích řad Mahmutovič, ale jeho hlavička v 57. minutě minula těsně břevno slávistické brány. V 64 minutě se opět v dobrém světle předvedl Berkovec, jenž si nejprve poradil s tvrdou dvacetimetrovou ránou Vaňka a pak s jeho gólovou hlavičkou.

Slávistický brankář byl bezesporu hrdinou zápasu i přesto, že v 72. minutě inkasoval jedinou branku. O tu se postaral Holenda a poslal Plzeň do vedení, které vydrželo až do závěrečného hvizdu rozhodčího. Domácí celek nedovolil Slavii ani vytvořit závěrečný tlak, který by vedl k vyrovnání a hlídal jednobrankový náskok až do poslední vteřiny.

Autor: David Křížka / onlajny.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Houfi

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
vanGomm

Slavii se na Plzeň v lize celkem daří.Z posledních 8 zápasů je ta bilance vyrovnaná 3 2 3.Zkusím tipnout X.Fanoušci Sparty by určitě jakoukoli ztrátu Plzně uvítali a to i přesto,že by jim pomohla Slavia.

Reagovat
Houfi

3:1

Reagovat
boryland

1:0.......Pilka.......

Reagovat
smazaný uživatel

Jedeme si pro tři body, ALE v tom případě musíme dát minimálně o gól víc než soupeř a při našem průměru 3 branky na jaře na zápas, je to možné? Do toho počítám i ty ofsajdové góly v Liberci. Pokud nezlepšíme defenzivní styl hry, včetně postu golmana asi těžko lze v Plzni myslet na úspěch, leda tak na 8 piv Na Parkáně, nebo Na Spilce Hra. dopředu celkem jde,ale škodák tam bude zítra sám...on to dá....

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Lol, ten kurz na slavii

Reagovat
vanGomm

Je tam vlastně stejný kurz jako na Barcelona-Manch.City.

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím v body... nebo aspoň jeden...

Reagovat
mario23

3:1 - Plzeň 2 goly z penalty.

Reagovat
smazaný uživatel

teď penalta 1 zápas nebude, rozhodčí se bude bát.

Reagovat
smazaný uživatel

Luxusní kurz na X2, co myslíte, je to velký risk?

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Takze Hubnik zpatky a Kovarik dostal dalsi sanci. Mno uvidime.

Reagovat
vinetou

Mahmutovič

Reagovat
vinetou

Mohl by se ten kokot taky pokusit jednou zakončit?

Reagovat
Pony Slaystation

Zkurvenej teplickej herec

Reagovat
Pony Slaystation

Co víc za šance chtěj

Reagovat
smazaný uživatel

konečně dobrá defenziva, prakticky celý zápas jsme byli pod tlakem. berkovec, dle mého muž zápasu. takhle dobře hrát zadní řady + golman, tak s teplicema a mb máme 6 bodů a ne jeden. pokud chtěl beránek hrát na brejky, tak by si chlapci museli líp přihrávat, v první půli to bylo jenom o nakopávaných balonech a nic. a když vám v takovémto zápase vyjdou 2 šace, tak se alespoň jedna musí proměnit !!! stále je co zlepšovat...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele