Rakitić posílí Hajduk, ve vlasti si zahraje poprvé v kariéře

21.07., 08:49
Aktuality
Ivan Rakitič (© AFP)

Ivan Rakitić si ve svých 36 letech poprvé vyzkouší chorvatskou ligu. Zkušený záložník se po šesti měsících rozloučil se saúdskoarabským celkem Al Shabab, od tohoto víkendu bude oblékat dres Hajduku Split.

O služby Rakitiće hodně stál především nový trenér Gennaro Gattuso a fotbalista se v Saúdské Arábii dokázal vyvázat z kontraktu, ve Splitu prozatím podepsal smlouvu na jednu sezonu.

"Hajduk se zvláštním potěšením potvrzuje, že v příští sezoně bude jeho dres oblékat Ivan Rakitić!" oznámil klub v oficiálním prohlášení.

"Jeden z nejlepších chorvatských fotbalistů historie s Hajdukem před půlnocí podepsal smlouvu do konce letošní sezony s opcí na dalších dvanáct měsíců. Do Splitu Ivan přicestuje v neděli a oficiálně bude představen na tiskové konferenci, která začne v 19:30," oznámil dále chorvatský celek.

Rakitić s velkým fotbalem začínal v Basileji, v roce 2007 přestupoval do Schalke a třináct let strávil ve španělské lize, kde bojoval o trofeje s Barcelonou a Sevillou. Za Al Shabab odehrál jenom osm utkání, na své konto si připsal jednu branku.

Rakitić se hned čtyřikrát stal vítězem španělské ligy i poháru a jednou triumfoval i v Lize mistrů. Dvakrát pozvedl nad hlavu trofej pro šampiona Evropské ligy, národní pohár dokázal opanovat i s Basilejí a Schalke.

Autor: Tomáš Pavlík / hajduk.hr

Komentáře (16)

Přidat komentář
Sigma Olomouc

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Rudnevs

Toho mám rád A je fajn, že od tých arabov hnusných odišiel a ide si skúsiť Chorvátsko. Hajduk má Perisica, Rakitica a trénera im bude robiť Gattuso, celkom zaujímavá kombinácia

Reagovat
Nadržený šimpanz

A super stadion

Reagovat
Rudnevs

Vyzera zaujimavo aj napriek dráhe

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Reagovat
Hachim Mastour

Zarobil v Arábii

Reagovat
FC Porto FC

V Hajduku jsou zajímavý jména najednou, Rakitic, Perisic, Livaja. Škoda že neudrží Brekala

Reagovat
mayday

Na starý kolena si zahrát ve Splitu, nemusí být špatné.

Reagovat
GjøvikFF

Že by konečně po 20 letech titul?

Reagovat
Semenista

To tam nikto iný okrem Zágrebu nevyhral titul posledných 20 rokov?

Reagovat
Semenista

Jaj aha ty si myslel konkrétne Hajduk tak či tak tá Chorvátska ligu stojí za piču..doprial by som to torcide

Reagovat
GjøvikFF

Jednou Rijeka, to je vše. Už asi stačilo

Reagovat
Seydou Doumbia

jediný hráč koho si odtamtud pamatuju je kramaric

Reagovat
sergi

Niečo na tom bude, presne po 20 rokoch by to vyhrali. To by bolo pekné.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele