základní část, 10. kolo
29.09.2024 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Tomáš Ladra (© FK Mladá Boleslav)

Plzeň na senzaci z Frankfurtu nenavázala a doma ztratila body s oslabenou Boleslaví

Viktoria Plzeň remizovala v 10. kole Chance Ligy s Mladou Boleslaví 1:1. Na domácím týmu se částečně podepsala nervy drásající pohárová bitva s Frankfurtem, a ačkoliv se díky brance Prince Kwabeny Adua dostal do vedení, ještě do poločasu hosté srovnali. Plzeňští pak sice po červené kartě pro Denise Donáta hráli prakticky celou druhou půli v přesile, míč už se jim však do branky znovu dostat nepodařilo.

Celku ze západu Čech se dostalo ve čtvrtečním zápase Evropské ligy velké psychologické vzpruhy, když ještě pět minut před koncem prohrával ve Frankfurtu o dvě branky, nakonec si ale odvezl bod za senzační remízu 3:3. Do duelu s Mladou Boleslaví, která na první zápas hlavní fáze Konferenční ligy teprve čeká, tak vstupovala Viktoria s velkým sebevědomím.

To se mohlo promítnout do skóre poměrně záhy. Pavel Šulc už ve čtvrté minutě vnikl z pravého křídla do šestnáctky, střelec krásného čtvrtečního gólu ale ztroskotal na Matouši Trmalovi, jenž včas vyběhl z branky a šanci zneškodnil. Se závěrem úvodní dvacetiminutovky už ovšem šli plzeňští do zaslouženého vedení. Lukáš Kalvach si při náběhu do vápna hezky narazil s Janem Kopicem, přesným centrem našel Adua, a ten z bezprostřední blízkosti dopravil míč do sítě.

Ačkoliv byli domácí v prvním poločase poměrně jasně lepším týmem, do šaten si náskok neodnesli. Ve 43. minutě totiž z takřka 30 metrů natáhl ke střele Patrik Vydra, po jehož ráně se míč od břevna odrazil k dobíhajícímu Tomáši Ladrovi, jenž bez větších problémů srovnal.

Naděje Mladé Boleslavi ale krátce po návratu na trávník výrazně snížil Donát. Ten nevybíravým způsobem trefil Lukáše Červa, a ačkoliv za svůj zákrok od rozhodčího na hřišti viděl pouze žlutou kartu, po přezkumu u videa se musel poroučet do sprch. Středočeši se nicméně i tak málem ocitli v senzačním vedení. Autor vyrovnávací trefy Ladra si za vápnem hodil míč na pravačku a pěkně jej zakroutil k zadní tyči, výborným zákrokem ovšem reagoval Martin Jedlička.

Viktoria pak přece jen zařadila vyšší rychlostní stupeň a začala svého soupeře svírat, i přes několik nadějných situací se jí už ale podruhé skórovat nepodařilo. Chvíli před koncem navíc šla sama do 10, neboť za došlápnutí soupeřovy nohy viděl červenou kartu Červ.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomko7

2:0

Reagovat
Lukáš Krejzar

2:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Houfi

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele