základní část, 2. kolo
28.07.2024 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Pavel Šulc (© Viktoria Plzeň)

Hradec dělily od remízy v Plzni milimetry, tři body Viktorii znovu zařídil Šulc

Plzeň navázala na úspěšný vstup do sezony, když ve druhém kole Chance Ligy porazila v Doosan Areně Hradec Králové 1:0. Domácí sice mohli o osudu zápasu rozhodnout již do poločasu, i kvůli skvěle chytajícímu Adamu Zadražilovi si ale museli počkat až na druhou půli a nařízený pokutový kop. I ten sice hostující brankář zneškodnil, na dorážku Pavla Šulce, který rozhodl také v úvodním kole na hřišti Dukly, už však neměl nárok. O tříbodový zisk málem připravil červenomodré Petr Juliš, jeho vyrovnávací trefu nicméně kvůli těsnému ofsajdu odvolal VAR.

Ačkoliv Západočeši načali nový ročník poklidnou výhrou na hřišti Dukly, do domácí premiéry nevstupovali kvůli čerstvé zprávě o vážném zranění Christopha Kabonga v ideálním rozpoložení. Velmi pikantní duel pak čekal na jinou letní posilu plzeňských, a to Daniela Vašulína. Ten totiž do Viktorie zamířil právě z Hradce, kde v minulosti působil mimo jiné také pod současným lodivodem Plzně Miroslavem Koubkem. Sezonu načali i přes odchod své opory úspěšně také Votroci, když doma gólem z nastaveného času zdolali Teplice.

Špatně si navíc nevedli ani na hřišti velkého favorita, kterého v úvodu do ničeho nepouštěli. Domácí se tak do prvního zakončení propracovali až po čtvrthodině hry, kdy pozornost Zadražila vyzkoušel střelou doprostřed zkušený Jan Kopic. Lépe si ve 30. minutě počínal jeho ofenzivní kolega Matěj Vydra, jenž se po rychlé kombinaci řítil z úhlu sám na Zadražila. Hradecký brankář ovšem proti tvrdé ráně někdejšího reprezentanta vytáhl pohotový zákrok. Velkou chuť prosadit se proti svému bývalému zaměstnavateli následně ukázal Vašulín, i jeho pokus ale skvěle zneškodnil jeho někdejší spoluhráč. Po nadstandardním výkonu Zadražila a ofenzivním trápení hostujícího týmu se tak šlo do šaten za bezgólového stavu.

Ten však po změně stran vydržel sotva 10 minut. Petr Kodeš totiž ve vlastním vápně podkopnul Sampsona Dweha a přestože exekutor Šulc na rozdíl od utkání na Julisce nařízenou penaltu neproměnil, z následné dorážky už se český reprezentant nemýlil. Plzeňský náskok málem vydržel jen do 70. minuty, gól po hlavičce Juliše ale kvůli těsnému ofsajdu po zásahu videorozhodčího neplatil.

Závěr duelu už si pak favorit pohlídal a také tentokrát si došel pro tři body. Plzeň tak po více než dvou letech porazila na domácím hřišti Hradec Králové a může se těšit na třetí kolo, v rámci něhož 3. srpna zamíří do Jablonce. Východočeši se pokusí složit reparát o den později proti Mladé Boleslavi.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Houfi

2:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Nad dopisy diváků

Nechutné choreo na zápase s Hradcem. To chcete zasévat nenávist???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele