základní část, 7. kolo
01.09.2024 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Viktorie Plzeň. (© Viktoria Plzeň)

Plzeňskou tvrz odčarovala bizarní chyba Tvrdoně, bod Viktorii zachránila Vydrova pumelice

Slovan Liberec remizoval v sedmém kole Chance Ligy s Plzní na vlastním hřišti 1:1. V atraktivní první půli se diváci U Nisy vstřeleného gólu nedočkali, po změně stran se nicméně radovali, kdy po obrovské minele Mariána Tvrdoně otevřel skóre Marek Icha. Přestože hráči Viktorie museli skousnout svůj první inkasovaný gól po více než 430 minutách, před premiérovou porážkou v této sezoně je zachránila nádherná rána Matěje Vydry.

Západočeši měli ve čtvrtek v Edinburghu v odvetě závěrečného předkola Evropské ligy plné ruce práce, nakonec však domácí Hearts zdolali i podruhé a zajistili si postup do ligové fáze. Nyní je čekal duel proti nevyzpytatelnému Liberci, který ale prohrál tři z posledních čtyř zápasů. Za Plzeň už navíc od úvodních minut nastoupily obě vzývané posily, ghanský útočník Prince Adu a stoper Svetozar Marković.

Jako první o sobě ovšem dali vědět domácí. Už v šesté minutě napřáhl kousek za vápnem Marios Pourzitidis a tvrdou ranou pořádně provětral rukavice Tvrdoně. Vzápětí se blýskl také na druhé straně Hugo Jan Bačkovský, když nejprve po dlouhém propadnutém autu vychytal Markoviče a následně zneškodnil také dorážku Adua.

Někdy kritizovaný gólman Liberce se zaskvěl také ve 22. minutě, kdy po centru z levé strany fantastickým reflexivním zákrokem vytěsnil razantní hlavičku Pavla Šulce. Několik minut před koncem úvodního dějství se už červenomodří po dobré reakci Adua na zadní tyči radovali, rozhodčí ovšem po dlouhém přezkoumávání odhalili ofsajd a gól odvolali.

Po změně stran tempo duelu poměrně opadlo a na výraznější moment se dlouho čekalo. Se vším zamávala až 66. minuta, kdy Icha vyslal před branku zřejmě nepovedený centr, jenže Tvrdoň si při pokusu jej skrýt v rukavicích naprosto nepochopitelně hodil míč do vlastní sítě a Liberec překvapivě vedl.

Čtvrthodinu před koncem se nicméně z úctyhodné vzdálenosti opřel do balonu střídající Vydra a k radosti plzeňských fanoušků srovnal. V samém závěru mohl vrátit vedení na stranu domácích Jan Mikula, jeho hlavičku po Ichově centru ale tentokrát zázračným způsobem vychytal Tvrdoň.

Stadion U Nisy tak nakonec hostil remízové utkání. Další ligový zápas čeká Liberec 14. srpna na hřišti Mladé Boleslavi, Plzeň přivítá téhož dne doma Teplice.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (7)

Přidat komentář
Tomko7

1:0

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat
Pankrac

Co se stalo s Jedlou že nechytá?

Reagovat
deporpepa

Byl nemocnej a Tvrdoň se chytil, teď by ale zase mohl dostat šanci, tohle byl fakt hroznej (ne)zákrok.

Reagovat
Pankrac

Někteří tu tvrdili jak by měl jet na EURO jako jednička, tak bych čekal, že když doléčil nemoc, že půjdu zase hned do kasy.

Díky za info

Reagovat
deporpepa

Marian šel do Plzně jako budoucí jednička za Staňka a jeden nevydařenej zápas právě na Slovanu mu to skoro zničil.

Koubek pak věřil spíš mladýmu Baireovi. Teď když se tam Marián znovu vrátil, tak ukázal kvalitu, 4 zápasy nedostal gól, nebyl důvod něco měnit. To že byl Jedlička tlačenej do repre, byl asi ten efekt, že Plzeň šlapala i bez Staňka, Plzeň neinkasovala a Jedla byl ve formě. Pokud by tam jel jako trojka, asi by to ničemu neublížilo. Dlouhodobě patří k tomu lepšímu, co liga nabízí. Momentálně má Plzeň vynikající brankářskou dvojci.

Reagovat
Pankrac

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele