základní část, 2. kolo
28.07.2024 14:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Benjamin Nyarko (© FC Slovan Liberec)

Kováčův Liberec nevyužil herní převahy. Olomouc vybojovala i díky penaltě bod

Fotbalisté Liberce remizovali ve druhém kole Chance Ligy na vlastním hřišti s Olomoucí 1:1. Smršť šancí Severočechů v prvním dějství vyvrcholila gólem Benjamina Nyarka, jemuž stačilo k otevření střeleckého účtu na severu Čech 92 minut. Po výměně stran ale skóre korigoval z penalty Filip Zorvan a oba týmy tak zůstávají neporažené.

Na domácí ligovou premiéru pod novým ambiciózním majitelem se Liberec naladil nejlepším možným způsobem - v Karviné zvítězil 3:1. Podobně úspěšný vstup do sezony prožila také Olomouc, která triumfovala díky dvěma brankám Jana Klimenta v Budějovicích 2:0. Formu z prvního kola si ovšem k Nise lépe přenesli domácí. Díky výborné orientaci uvnitř šestnáctky v úvodu hned dvakrát zahrozil Nyarko, ke gólovému zakončení ale ghanskému útočníkovi v obou případech scházely centimetry.

Domácí nepolevovali a ve 37. minutě byli odměněni. Centr na zadní tyč v podání Ahmada Ghaliho nekompromisně uklidil hlavou aktivní Nyarko. Z pohledu domácích mohlo být ještě veseleji, po náramné průnikovce Michala Hlavatého se totiž prosadil Ghali, jemuž však překazil radost ofsajdový praporek. Před odchodem do kabin podruhé v sezoně střihnul nůžkami Kliment, výstavní gól z budějovického stadionu však nenapodobil.

Po výměně stran ale 30letý útočník přeci jen měl prsty ve vyrovnávací brance, když rychlou reakcí v šestnáctce soupeře vybojoval penaltu. Tu s přehledem proměnil Zorvan a Hugo Jan Bačkovský tak poprvé proti Olomouci kapituloval až ve třetím zápase. Poměry na trávníku se v následujících minutách vyvážily, fanoušci na stadionu U Nisy již ale nebyly svědky velkého množství šancí. Ta největší přišla v samotném závěru. V 92. minutě zahodil obrovskou příležitost liberecký kapitán Dominik Plechatý, který tvrdým volejem orazítkoval tyč.

Liberec tak navzdory herní převaze nenavázal na výhru z Karviné, sympatický výkon pod trenérem Radoslavem Kováčem stačil jen na remízu. Olomouc nedokázala zopakovat sedm let starý bezchybný vstup do sezony, stejně jako Severočeši ale zůstává v nové sezoně bez přemožitele.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele