základní část, 2. kolo
27.07.2024 20:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Conrad Wallem (© AFP)

Slávisté dali zapomenout na slovácké strasti, proti Dynamu se osvědčil obměněný útok

Slavia v Edenu odčinila matný výkon z Uherského Hradiště a ve 2. kole Chance Ligy přehrála České Budějovice 4:0. Sešívaní doma Dynamo zdolali počtrnácté v řadě. Druhou ligovou brankou v červenobílém dresu na sebe upozornil útočník Daniel Fila. Brankář Antonín Kinský udržel druhé čisté konto v sezoně.

Slavia v úvodu soutěže ztratila body se Slováckem, na jehož stadionu předvedla nevýrazný výkon. Trenér Jindřich Trpišovský se proto rozhodl osvěžit sestavu, proti Dynamu tak v útoku nastoupil přípravou prověřený Fila. Podporu z křídla mu měl poskytovat jeden z nejlepších střelců uplynulého Eura Ivan Schranz. Ani na lavičce se tentokrát neobjevil zraněný forvard Mojmír Chytil. Provedené změny se sešívaným vyplatily hned zkraje druhé minuty, kdy Fila podržel balon a dovolil spoluhráčům rozehrát jej do strany. Tam číhal David Douděra, který nikým nebráněn zamířil překvapivě k bližší tyči soupeřovy brány a otevřel skóre zápasu.

Domácí ani po úvodní trefě nepolevili a nadále na Českobudějovické tlačili. O druhý gól se tak o pár chvil později postaral sám hrotový útočník Slavie. Ten se odpoutal od svého osobního strážce, převzal pas z levé strany od El Hadjiho Malicka Dioufa a z malého vápna propálil Martina Janáčka. Také v dalších akcích vynikali především sešívaní. Lukáše Provoda však nejprve v 16. minutě vychytal gólman Dynama a pár momentů nato zachránila hosty po teči jednoho z obránců branková konstrukce. V zajímavé šanci neuspěl ani Schranz. Jihočeši se k útočným výpadům odhodlali zřídkakdy, znovu tak mohli udeřit domácí. Jejich třetí gól byl ale po zásahu videorozhodčího kvůli ofsajdu odvolán. V závěru první půle musel naopak ještě zakročit Kinský proti střele Samuela Šiguta.

Slávisté se za navýšením rozdílu ve skóre hnali i po přestávce, v první velké šanci druhého dějství ale Fila z bezprostřední blízkosti minul odkrytou bránu. Provod pro změnu poslal míč do boční sítě. Zhruba po hodině hry zvýšily České Budějovice svou aktivitu, veškerou snahu ale zmařil chybující Janáček. Tomu dvakrát vypadl balon z rukavic, a Filipu Prebslovi tak stačilo k zápisu do statistik zamířit do prázdné brány. Po něm se ještě v 83. minutě, krátce po příchodu na hřiště, hlavou prosadil Conrad Wallem. Slavia si tak připsala pohodlnou výhru 4:0.

O další tři body budou sešívaní usilovat v pátek 2. srpna, kdy zavítají do Liberce. Dynamo přivítá doma o dva dny později Pardubice.

Autor: Livesport.cz / Vladislav Frk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slavie vyhraje 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Slávisti musej vyhrát po tom posranym zápasu se Slováckem

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele