základní část, 3. kolo
03.08.2024 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Tomáš Janotka (© Sigma Olomouc)

Marečkova minela rozhodla o výhře Olomouce, Teplice zažívají jeden z nejhorších vstupů do ligy

Olomouc vstoupila do prvního domácího utkání sezony úspěšně a po trefách Spáčila a Klimenta pokračuje v ligové neporazitelnosti. Trápící se Teplice tak znovu nedokázaly svou bojovnost přetavit v úspěch a po individuálních chybách přichází už třetí porážka v řadě.

V sobotním zápase 3. kola Chance Ligy přivítala Olomouc na Andrově stadionu zatím bezbodové Teplice. Svěřenci trenéra Zdenka Frťaly se po posledním nevydařeném utkání se Spartou chtěli vyhoupnout ze spodních příček tabulky a konečně bodovat. Ani tentokrát však nevstoupili do utkání šťastně. Domácí Sigma byla hned od samého začátku houževnatějším týmem a díky tomu si také vytvořila několik zajímavějších příležitostí. Tou gólovou byl dobře zahraný rohový kop Filipa Zorvana, který přesným balónem našel naskakujícího Jiřího Spáčila a Olomouc šla do vedení.

Tepličtí však dlouho neotáleli a po pouhých třech minutách byl stav utkání znovu nerozhodný. Na počátku akce stál Josef Švanda, ten nacentroval míč na volného Daniela Trubače, který pálil z první a střelou na vzdálenější tyč nedal brankáři Janu Koutnému šanci.

Vyrovnání přineslo zvýšení kvality na obou stranách, diváci mohli vidět jak individuální, tak i kombinační akce, které byly zaslouženě odměněny silným aplausem. Druhý gól hostí mohl přidat ve 34. minutě Jaroslav Harušťák, v cestě mu však stál Koutný, který senzačním zákrokem podržel svůj tým, a tak hlavně díky němu šli Olomoučtí do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

Začátek druhé půle patřil jednoznačně fotbalistům z Hané. Už ve 49. minutě se po nepochopitelném odstoupení teplických beků od Zorvana vyrojila šance, která mohla skončit gólem, olomoucký záložník ale netrefil přesně. O pět minut později přišla další individuální chyba, tentokrát z kopaček teplického Lukáše Marečka. Jeho zaváhání využil Jan Kliment a po samostatném úniku poslal Olomouc do vedení.

Největší šanci zahodil v 72. minutě Trubač. Poté, co se efektivně odpoutal od svého protihráče, obdržel přesný pas od střídajícího Abdallaha Gninga, jeho rána však rozvlnila pouze boční síť a vyrovnání se nekonalo.

Aby teplického trápení nebylo málo, v 84. minutě viděl druhou žlutou kartu teplický Jehor Cykalo a rozhodčímu Pavlu Orlovi nezbývalo nic jiného, než ukrajinského obránce poslat do sprch.

Závěr utkání si už svěřenci Tomáše Janotky pohlídali a po velmi dobře odehrané druhé půli si dokráčeli pro zasloužené tři body.

Autor: Livesport.cz / Jakub Kalousek

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

2:0

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
Tomko7

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele