základní část, 7. kolo
01.09.2024 14:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Jan Kliment dvakrát skóroval. (© Sigma Olomouc)

Dvougólový Kliment zachránil Olomouci bod. Výlet Baníku do studentského města si užil Šín

V zápase sedmého kola Chance Ligy přivítala Sigma Olomouc na Andrově stadionu ostravský Baník. Atraktivní duel, který nabídl množství šancí, skončil dělbou bodů po remíze 2:2. V utkání zářili Matěj Šín s Janem Klimentem. Druhý jmenovaný si v narozeninový den připsal již sedmou trefu v novém ročníku Chance Ligy a vévodí tabulce nejlepších ligových střelců.

Obě mužstva vstupovala do svého posledního zápasu Chance Ligy před reprezentační pauzou v obdobném rozpoložení. Tabulkoví sousedé měli na kontě před vzájemným střetnutím 10 bodů. O něco lépe na tom však byla Sigma, která odehrála oproti svému soupeři ze Slezska o jeden zápas méně. Olomouc po výhře nad Mladou Boleslaví v minulém kole usilovala o vytvoření vítězné série.

V 17. minutě se nigerijský útočník Abdullahi Tanko dostal dobře načasovaným náběhem za obrannou linii domácích a jeho prudkou střelu na bližší tyč musel vytáhnout na roh gólman Stoppen. Brankář Sigmy se blýskl do konce první půle ještě dvakrát. Nejprve brilantním zákrokem ve 30. minutě zlikvidoval šanci Matěje Šína, o několik momentů později vytěsnil konečkami prstů střelu zpoza vápna v podání kapitána hostů Ewertona.

Následně však proti chodu hry udeřila Olomouc. Kliment se ve vápně vynikajícím dotekem zbavil obránce Matěje Chaluše a přesnou střelou poslal domácí do vedení. Hosté však do konce poločasu stihli odpovědět, když se po centru Jana Jurošky prosadil hlavičkou Šín.

Krátce po změně stran se 20letý záložník prosadil podruhé a poprvé v zápase poslal hosty do vedení. Střídající Jan Vodháněl v 67. minutě po dobré individuální akci málem vyrovnal. Prudkým projektilem nicméně orazítkoval pouze břevno branky Jakuba Markoviče. O pět minut později mohl rozhodnout Ewerton, který ale Juroškův centrovaný balón nezvládl umístit do odkryté brány. Domácím se v závěru podařilo vyrovnat, když Kliment po nařízeném pokutovém kopu přesvědčivě překonal Markoviče.

Klání mezi domácí Sigmou a Baníkem tak skončilo dělbou bodů. Obě mužstva nyní čeká dvoutýdenní reprezentační přestávka, Baník poté 14. srpna přivítá v domácím zápase pražskou Slavii, zatímco Olomouc čeká ve stejný den výjezd do Pardubic.

Autor: Livesport.cz / Adam Haken

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomko7

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se hra fotbal a tak ho hrajeme.....Sigma! Sigma! Sigma! Dneska vehrame

Reagovat
smazaný uživatel

To ani náhodou, vyhrajem my 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tady bysme snad mohli vyhrát i když hrajem venku, Olomoucký blbci hrajou hovno Takže výhra Baníku 3:2

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele