základní část, 9. kolo
21.09.2024 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Filip Vecheta (© 1. FC Slovácko)

Šťastlivec Vecheta zúročil nebojácnost Karviné. Jablonec podruhé v řadě neskóroval

Karviná využila v devátém kole Chance Ligy výhody domácího prostředí k výhře 1:0 nad Jabloncem. Pro fanoušky obou týmů záživná první půle dopadla lépe pro domácí, ve 21. minutě stál na konci brejku s dorážkou správně postavený Filip Vecheta. Slezané tak potřetí v řadě udrželi čisté konto, tým sídlící na Střelnici pak podruhé za sebou nevstřelil branku.

Na překvapivě pozitivním vstupu Jablonce do nového ročníku Chance Ligy měl lví podíl Dominik Hollý. Teprve 20letý ofenzivně laděný Slovák se trefil již třikrát, domácí se tak museli mít na pozoru. Třetí nejvyšší počet inkasovaných gólů v lize však byl u Karviné způsoben převážně pětigólovým debaklem v Plzni, v posledních dvou duelech udrželi svěřenci Martina Hyského čisté konto.

O tuto sérii mohli Karviňáci přijít již v osmé minutě, kdy se do skákavého míče uvnitř vápna opřel Jakub Martinec. Z mírného úhlu však rozvlnil pouze boční síť, k balonu se pak vrátili domácí. Po čtvrthodině hry nejprve brankář Jan Hanuš vyrazil nepříjemnou střelu Dannyho Samka po pohledné akci, vzápětí pláchnul obraně Karviné Bienvenue Kanikamana, taktéž ale zakončil do rádiusu brankáře. Poprvé tak slavili ve 21. minutě domácí, když Vecheta dorážel zakončení do tyče v podání Amara Memiče po vydařeném brejku. I nadále bylo první dějství záživné na obou stranách, další branka však nepřišla.

Po výměně stran měl na noze vyrovnání Nemanja Tekijaški, střelu z hranice vápna ke vzdálenější tyči ale pohotově vytěsnil Jakub Lapeš. S uplynulou hodinou hry využili Karvinští zaváhání hostů v rozehrávce, Giannis-Flvos Botos však po vběhnutí do vápna trefil pouze brankáře. Pumelici z první pak vyslal zpoza pokutového území Vecheta, náramný pokus ovšem pouze rozezněl břevno. Do šibenice pak mířil zevnitř vápna Eduardo Nardini, nicméně Lapeš se i tentokrát blýsknul pohotovým zákrokem.

Utkání v Karviné tak dopadlo lépe pro domácí. V dalším kole pojedou 28. září na hřiště Slovácka, Jablonec téhož dne přivítá na vlastním hřišti Hradec Králové.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:3

Reagovat
Tomko7

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele